Férfiak a konyhában: íme 3 egyszerű recept, amivel bármikor lenyűgözhetjük kedvesünket

HelloVidék   
  Megosztom
Férfiak a konyhában: íme 3 egyszerű recept, amivel bármikor lenyűgözhetjük kedvesünket

Recepteket bemutató sorozatunkban, olyan egyszerűen elkészíthető ételeket mutatunk most be, melyekkel a férfiak könnyedén elvarázsolhatják kedvesüket. Hogy mit akarnak a nők, arra nehéz egyértelmű választ adni, de a következő finomságok után egy biztos: a kiválasztott hölgy sem a süteményre, sem pedig a konyhában tüsténkedő férfira nem mond majd nemet.

A nőnap kifejezetten kedvez annak, hogy meglepjük a szeretett nőt, legkedvesebb édességével, de nyilván nem csak ezen a napon érdemes kedveskedni szerettünknek. Egy egyszerű hétköznapon vagy hétvégén elkészített finomság, egyenes utat jelent a hölgy szívéhez. Főként, ha a desszertet, a férfi maga készíti el. Most hoztunk néhány pofonegyszerű receptet, amivel a férfiak bármikor lenyűgözhetik párjukat.

Uraim, irány a konyha!

A következő receptek bármikor, bármilyen ünnepnapra, vagy egyszerű hétköznapok meglepetésének is elkészíthetők, ráadásul nem igényelnek hatalmas konyhai tapasztalatokat. Elég hozzá egy bártor, vállalkozó szellemű férfi, egy jó recept és némi odafigyelés. Lássuk is az édességeket és azt, hogyan készítsük el őket!

Sült-epres kalács Nutellával

Hozzávalók (1 kalácshoz):

  • 250 g fonott kalács ( boltban, készen kapható)
    1 csomag vaníliás cukor
    250 g eper
    100 ml nutella
    1 tábla tejcsoki

Elkészítés:

A kalács tetejét bekockázzuk először vízszintesen, majd függőlegesen, kb. a kalács feléig vágjuk be. Ezekbe a kis részekbe teszünk a felszeletelt eperből, kocka csokiból. Lekenjük egy kis olajjal a kalács tetejét, de csak vékonyan, majd megszórjuk a vaníliás cukorral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a kalácsot 15 percig sütjük. A belseje enyhén eperízű lesz és nagyon csokis. Mikor kivettük a kalácsot akkor a ropogós tetejét még lecsurgatjuk nutellával, de persze ez elhagyható. Ezután azonnal érdemes elfogyasztani.

Rakott palacsinta mangóval, tejszínnel

Hozzávalók:

Palacsintatészta (40 db-hoz)

  • 4 db tojás
    1 liter tej (2.8%)
    1 kk só
    1 kk cukor
    16 púpozott evőkanál liszt
    Olaj a sütéséhez

Töltelék:

  • 2 db érett mangó
    250 g mascarpone + 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A palacsintatésztának valót egy kézi habverővel (lásd google, hogy melyik az) kikeverjük teljesen simára, csomómentesre, majd ezután 30 percig hagyjuk pihenni. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. A pihentetés után még egyszer felkeverjük, és mindig egy közepes méretű merőkanállal adagoljuk a serpenyőkbe, majd szépen kisütjük a palacsintákat. Egy palacsintához egy merőkanállal tegyünk a kiolajozott serpenyőbe. Mindkét felét a közepesnél erősebb lángon sütjük 3-3 percig. Miután megsütöttük az összes palacsintát, rétegezzük a töltelékekkel.

A töltelékhez összekeverjük a mascarponét a 2 csomag vaníliás cukorral, és félretesszük. A mangókat meghámozzük, és egyszerűen lereszeljük a reszelő nagyobb fokozatán, vagy szeletekben levágjuk a magról a gyümölcsöt, és felaprítjuk. A palacsintát felváltva kevés mangóval megkenjük, majd a következő palacsintát egy kevés krémmel szintén megkenjük, míg minden el nem fogy.

Óriás túrórudi tál – friss eperrel

Hozzávalók:

  • 500 g túró (zsíros, rögös)
    250 ml habtejszín (30% feletti)
    3 ek porcukor
    1 citrom leve és reszelt héja
    2 tábla étcsoki (tetejére)
    250 g friss eper (tetejére)
    olvasztott fehércsokoládé csurgatáshoz (elhagyható)

Elkészítés:

A túrókrémhez először egy nagyobb tálban felverjük a tejszínt. Kézi habverővel, vagy mixerrel pár perc alatt felverődik, de akinek erre nincs türelme, használhat flakonos ’fújós’ tejszínhabot is. Mikor kemény habbá verődött, óvatosan beleszórjuk a túrót, majd egy tábla csokit aprítunk, és nagy mozdulatokkal, ezt is összekeverjük vele. A citrom levét egy kis pohárba facsarjuk, magok nélkül, belereszeljük a héját is, majd kikeverjük a porcukorral. Ha kész, hozzáadjuk a túrókrémhez, és keverünk rajta még egyet. Rögtön mehet a nagy üvegtál, vagy poharak aljára, hiszen készen vagyunk.

Egy másik tábla csokit egy műanyag tálba tesszük és a mikróban 10 másodperc alatt megolvasztjuk. Simára keverjük, és a túrókrémre öntjük. Vigyázat, azonnal megszilárdul majd! A rutinosabbak olvasszák a csokit vízgőz felett bátran, úgy mindig fényesebb! Az epreket már az elején jobb, ha előkészítjük mert, amint a csokit ráöntjük a túrókrémre, már ültethetjük is bele a gyümölcsdarabokat. Olvaszthatunk még étcsokit vagy fehér csokit is, azzal pedig lecsorgathatjuk az epreket.

A Gasztromesék következő részében annak járunk utána, hogyan készül az igazi, házi felvágott és füstölt tarja. Hiszen a legjobb, ha magunk készítjük, így biztosan tudni fogjuk, mi kerül a gyerek szendvicsébe és a közös reggelik során az asztalra.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gasztromesék

gasztromese