Kiderült, honnan hozzák a friss halat a hazai élelmiszerláncok

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, honnan hozzák a friss halat a hazai élelmiszerláncok

A Hortobágyon termelt halak 80 százaléka ponty, 15 százaléka busa és amur, a maradék 5 százalék pedig ragadozó: harcsa, csuka és süllő.

Hortobágyon és 50 kilométeres körzetében 44 tóból emelik ki a halakat és helyezik át őket a telelő medencékbe. A halakat innen a megrendelőknek szállítják tovább.

Tavaly 1500 tonna halat adtak el, idén pedig még többre számítanak. A vevők leginkább az úgynevezett “három nyaras”, - azaz három éves - példányokat keresik, amik általában 2-2,5 kilogrammosak.

Magyarországon a fő felvásárlók a nagy kereskedelmi láncok áruházai, illetve a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. saját debreceni üzletei. Általában a teljes mennyiség 60 százalékát először feldolgozzák saját üzemükben, és onnan szállítják tovább megrendelőiknek.

Érdekesség, hogy a kimutatások szerint növekszik a halfogyasztás hazánkban: az eddigi adatok szerint az idén várhatóan 15-20 százalékkal haladja meg a tavalyit.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hal

hortobágy

horgászat

halászat