Na ne! 30 százalékkal is emelkedhet a kenyér ára a magyar boltokban

HelloVidék   
  Megosztom
Na ne! 30 százalékkal is emelkedhet a kenyér ára a magyar boltokban

A liszt árának emelkedése, illetve az energia és egyéb termelési tényezők drágulása miatt akár 30 százalékkal is magasabb árcédula fogadhatja a vevőket a pékáruknál.

Húsz-harminc százalékkal nőnek költségeink a korábbi, illetve a napokban bejelentett lisztáremelkedés, valamint az energia és egyéb termelési tényezők drágulása miatt, amelyet érvényesíteni szeretnénk vásárlóinkkal, mindenekelőtt a multinacionális láncokkal szemben

– nyilatkozta a Magyar Hangnak a Magyar Pékszövetség elnöke.

Septe József a lapnak arról beszélt, hogy hosszabb ideje önköltségi ár alatt szállítanak ezeknek a láncoknak a fehér és barna kenyérből, meg a vizes zsemléből. Hangsúlyozta: annak a sütőipari vállalkozásnak, amely talpon akar maradni, keresztül kell verni az áremelést, egyébként csődbe megy.

Különösen igaz ez azokra a nagyobb vállalkozásokra, amelyek bevételének harminc, vagy akár ötven százalékát is a multiknak szállított termékek adják. A szakember szerint elképzelhető, hogy végül több sütőipari cég termékei eltűnnek majd a multik polcairól.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pékáru

pékség

áremelkedés