Na ne! 30 százalékkal is emelkedhet a kenyér ára a magyar boltokban

HelloVidék   
  Megosztom
Na ne! 30 százalékkal is emelkedhet a kenyér ára a magyar boltokban

A liszt árának emelkedése, illetve az energia és egyéb termelési tényezők drágulása miatt akár 30 százalékkal is magasabb árcédula fogadhatja a vevőket a pékáruknál.

Húsz-harminc százalékkal nőnek költségeink a korábbi, illetve a napokban bejelentett lisztáremelkedés, valamint az energia és egyéb termelési tényezők drágulása miatt, amelyet érvényesíteni szeretnénk vásárlóinkkal, mindenekelőtt a multinacionális láncokkal szemben

– nyilatkozta a Magyar Hangnak a Magyar Pékszövetség elnöke.

Septe József a lapnak arról beszélt, hogy hosszabb ideje önköltségi ár alatt szállítanak ezeknek a láncoknak a fehér és barna kenyérből, meg a vizes zsemléből. Hangsúlyozta: annak a sütőipari vállalkozásnak, amely talpon akar maradni, keresztül kell verni az áremelést, egyébként csődbe megy.

Különösen igaz ez azokra a nagyobb vállalkozásokra, amelyek bevételének harminc, vagy akár ötven százalékát is a multiknak szállított termékek adják. A szakember szerint elképzelhető, hogy végül több sütőipari cég termékei eltűnnek majd a multik polcairól.

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pékáru

pékség

áremelkedés