Gigafejlesztés Jánoshalmán: 900 millióból építenek új üzemet

HelloVidék   
  Megosztom
Gigafejlesztés Jánoshalmán: 900 millióból építenek új üzemet

Jánoshalmán az egyik legjelentősebb gazdaságélénkítő beruházás kezdődik meg hamarosan, amellyel a térség mezőgazdaságának fejlesztése és a mezőgazdasági szerepe is jelentősen erősödhet.

Gyümölcs- és zöldségtároló, valamint – feldolgozó agrárlogisztikai központ épül Jánoshalmán mintegy 900 millió forintból – írja a Bács-Kiskun megyei hírportál. A beruházás jelentős mértékben javíthat a helyi termelők helyzetén, valamint segíti majd a hazai termésű gyümölcs- és zöldségellátást is.

Egy 2013-as kormányrendelet Jánoshalmát szabad vállalkozási zónának minősitette, ezzel a város a kedvezményezett települések közé került, amellyel a város fejlesztése a nemzeti fejlesztési stratégiának fontos kiemelt és nevesített települése lett

- hangsúlyozta Czeller Zoltán polgármester.

Elmondta azt is, hogy 2010-ben egy dél-alföldi operatív program keretében az addig gazdátlan, elhagyatott, volt honvédségi laktanya területét iparterületté alakította át az önkormányzat. Az ipari területen további fejlesztéseket végeztek, hogy alkalmassá váljon a terület a városban már működő vagy újonnan betelepülő vállalkozások telephely-fejlesztési beruházásainak, itt kapott helyet az új, jelentős beruházás is.

A projekt három ütemben valósul meg, az első ütemben az alapinfrastuktúrát építik ki az épülő üzem területén, bevezetik a vizet, a villanyt és az áramot, valamint kiépítik a szennyvízelvezetést, kerítést, utakat is építenek. A második ütemben kezdődhet meg a csarnoképületek építése, majd a harmadik ütemben a gépészeti berendezések, feldolgozó gépsorok beszerelése.

Egyszerre mintegy 1500-2000 tonna gyümölcsöt és zöldséget tudnak majd tárolni a legmodernebb technikával épülő hűtőházban, a növényfajtáktól függően. A tervezett feldolgozó kapacitása naponta 20 tonna gyümölcs és zöldség lesz. Az üzem elsősorban a hazai fogyasztói igényeket igyekszik majd kielégíteni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

beruházás

dél-alföld

zöldség-gyümölcs