Undorító: csirketollat talált a vákumcsomagolt virsliben - indul a hatósági vizsgálat!

HelloVidék   
  Megosztom
Undorító: csirketollat talált a vákumcsomagolt virsliben - indul a hatósági vizsgálat!

Megkezdődött a vizsgálat a baromfitollal szennyezett, szlovák előállítású vákuumcsomagolt, hőkezelt virsli ügyében – tájékoztatta a Magyar Időket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A napokban posztolta ki a Facebook oldalára egy magánszemély, hogy fehér tollakat talált egy Szlovákiából származó vákuumcsomagolt virsliben. A posztoló gusztustalan felfedezést képekkel is alátámasztotta, és mivel mindegyik virsli tele volt csirkéből származó tollakkal, panaszával a fogyasztóvédelemhez fordult.

A Nébih közlése szerint a vonatkozó jogszabály szerint amennyiben egy élelmiszer undort keltő, azt fogyasztásra alkalmatlannak kell tekinteni. A hatósági ellenőrök a szóban forgó terméket kivonják a forgalomból és nyomon követési vizsgálat alapján gondoskodnak róla, hogy sem a vásárlás helyén, sem más kereskedelmi egységben ne legyen megtalálható a kifogásolt árucikk.

Tekintettel arra, hogy a tollal szennyezett húskészítményt Szlovákiában állították elő, a Nébih a tagállamok által működtetett élelmiszer-biztonsági riasztórendszer segítségével értesíti az előállító tevékenységét felügyelő szlovák hatóságot. Az előállító létesítményben az ottani hatóságnak kell feltárnia a hiba okát, és megtenni a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló szennyezés

– hangsúlyozta a Nébih.

A szennyezettség miatt kifogásolt árucikkel kapcsolatos Facebook bejegyzést a Nébih ügyfélszolgálata is megkapta a vásárlás helyének megjelölésével. A vizsgálat folyamatban van, a hatóság általános eljárás keretében azonnal átadta a közérdekű bejelentést a forgalmazás helye szerinti területileg illetékes szakembereknek.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nébih

vizsgálat

import

virsli