Undorító: csirketollat talált a vákumcsomagolt virsliben - indul a hatósági vizsgálat!

HelloVidék   
  Megosztom
Undorító: csirketollat talált a vákumcsomagolt virsliben - indul a hatósági vizsgálat!

Megkezdődött a vizsgálat a baromfitollal szennyezett, szlovák előállítású vákuumcsomagolt, hőkezelt virsli ügyében – tájékoztatta a Magyar Időket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A napokban posztolta ki a Facebook oldalára egy magánszemély, hogy fehér tollakat talált egy Szlovákiából származó vákuumcsomagolt virsliben. A posztoló gusztustalan felfedezést képekkel is alátámasztotta, és mivel mindegyik virsli tele volt csirkéből származó tollakkal, panaszával a fogyasztóvédelemhez fordult.

A Nébih közlése szerint a vonatkozó jogszabály szerint amennyiben egy élelmiszer undort keltő, azt fogyasztásra alkalmatlannak kell tekinteni. A hatósági ellenőrök a szóban forgó terméket kivonják a forgalomból és nyomon követési vizsgálat alapján gondoskodnak róla, hogy sem a vásárlás helyén, sem más kereskedelmi egységben ne legyen megtalálható a kifogásolt árucikk.

Tekintettel arra, hogy a tollal szennyezett húskészítményt Szlovákiában állították elő, a Nébih a tagállamok által működtetett élelmiszer-biztonsági riasztórendszer segítségével értesíti az előállító tevékenységét felügyelő szlovák hatóságot. Az előállító létesítményben az ottani hatóságnak kell feltárnia a hiba okát, és megtenni a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló szennyezés

– hangsúlyozta a Nébih.

A szennyezettség miatt kifogásolt árucikkel kapcsolatos Facebook bejegyzést a Nébih ügyfélszolgálata is megkapta a vásárlás helyének megjelölésével. A vizsgálat folyamatban van, a hatóság általános eljárás keretében azonnal átadta a közérdekű bejelentést a forgalmazás helye szerinti területileg illetékes szakembereknek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nébih

vizsgálat

import

virsli