Újabb gyár épült Magyarországon: ezt is gyártják mostantól Mosonmagyaróváron

MTI   
  Megosztom
Újabb gyár épült Magyarországon: ezt is gyártják mostantól Mosonmagyaróváron

Tízmillió euró - 3 milliárd 217 millió forint - saját forrásból bővítette termelő kapacitását a mosonmagyaróvári székhelyű, higiéniai és egészségügyi termékek előállító Nolato Magyarország Kft.

A Nolato mintegy 2400 négyzetméteres csarnokot építtetett hatmillió euró - 1 milliárd 930 millió forint - értékben, melynek gyártóterülete 1800 négyzetméter. Huszonnégy különböző méretű fröccsöntő gép kap helyet a területen, eddig tizenegyet szereztek be négymillió euróért (1 milliárd 287 millió forint). A csarnok további területei kiszolgáló helyiségek.

Ma már az inzulin adagolókhoz szükséges 16-17 alkotórész felét a Nolato gyártja. Az új csarnokban a termékek gyártása rövid ciklusidőt és nagy pontosságot igényel, ezért a korábban használatos hidraulikus fröccsöntő gépek helyett elektronikus gépeket szereztek be. A bővítéssel mintegy húsz emberrel bővül a foglalkoztatottak létszáma.

A beruházás előkészítése tavaly nyáron kezdődött, a csarnok építése idén május közepére fejeződött be. Áprilisban megkezdték a próbagyártásokat is. Az építés során olyan hűtőket szereztek be, amelyek télen a hideg külső levegőt használják, így 15-20 százalék villamos energiát takarítanak meg.

A cég polimer összetevőket tartalmazó gyógyászati és orvos-technológiai eszközök fejlesztésével és kivitelezésével, mobiltelefon alkatrészek és részegységek tervezésével, fejlesztésével és gyártásával, valamint műanyag alapú ipari megoldásokkal, alkatrészek és rendszerek fejlesztésével foglalkozik.

A Nolato Magyarország nettó értékesítési árbevétele tavaly 68 millió 496 ezer euró - 22 milliárd 32 millió forint - volt, a nyilvános adatok szerint a társaság mintegy ötszáz embert foglalkoztat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nolato

inzulin