Újabb gyár épült Magyarországon: ezt is gyártják mostantól Mosonmagyaróváron

MTI   
  Megosztom
Újabb gyár épült Magyarországon: ezt is gyártják mostantól Mosonmagyaróváron

Tízmillió euró - 3 milliárd 217 millió forint - saját forrásból bővítette termelő kapacitását a mosonmagyaróvári székhelyű, higiéniai és egészségügyi termékek előállító Nolato Magyarország Kft.

A Nolato mintegy 2400 négyzetméteres csarnokot építtetett hatmillió euró - 1 milliárd 930 millió forint - értékben, melynek gyártóterülete 1800 négyzetméter. Huszonnégy különböző méretű fröccsöntő gép kap helyet a területen, eddig tizenegyet szereztek be négymillió euróért (1 milliárd 287 millió forint). A csarnok további területei kiszolgáló helyiségek.

Ma már az inzulin adagolókhoz szükséges 16-17 alkotórész felét a Nolato gyártja. Az új csarnokban a termékek gyártása rövid ciklusidőt és nagy pontosságot igényel, ezért a korábban használatos hidraulikus fröccsöntő gépek helyett elektronikus gépeket szereztek be. A bővítéssel mintegy húsz emberrel bővül a foglalkoztatottak létszáma.

A beruházás előkészítése tavaly nyáron kezdődött, a csarnok építése idén május közepére fejeződött be. Áprilisban megkezdték a próbagyártásokat is. Az építés során olyan hűtőket szereztek be, amelyek télen a hideg külső levegőt használják, így 15-20 százalék villamos energiát takarítanak meg.

A cég polimer összetevőket tartalmazó gyógyászati és orvos-technológiai eszközök fejlesztésével és kivitelezésével, mobiltelefon alkatrészek és részegységek tervezésével, fejlesztésével és gyártásával, valamint műanyag alapú ipari megoldásokkal, alkatrészek és rendszerek fejlesztésével foglalkozik.

A Nolato Magyarország nettó értékesítési árbevétele tavaly 68 millió 496 ezer euró - 22 milliárd 32 millió forint - volt, a nyilvános adatok szerint a társaság mintegy ötszáz embert foglalkoztat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nolato

inzulin