Debreceni startup lett a legjobb „újonc” az egyik legrangosabb régiós versenyen

HelloVidék   
  Megosztom
Debreceni startup lett a legjobb „újonc” az egyik legrangosabb régiós versenyen

A diagnosztikai app az orvostanhallgatók felkészülését segíti.

Az InSimu Patient nevű debreceni céget a Best Newcomer kategóriában díjazták a Central European Startup Awards-on – azaz Közép Európai Startup Díjátadón - mely a világ legnagyobb, független startup ökoszisztéma versenyének, a Global Startup Awards-nak a kelet-közép európai kiadása. A díjért a két évnél nem régebben alapított cégek voltak versenyben, amit a debreceni csapat egy olyan applikációval nyert el, amit orvostanhallgatók használhatnak, hogy ne egyből, élesben kelljen gyakorolniuk a betegek diagnosztizálását. Az appnak már több mint 30 ezer felhasználója van 122 országból.

Az egyetemi oktatást sok vád éri, amiért jellemzően a lexikális tudás átadására helyezik a hangsúlyt, a gyakorlati tudást pedig jellemzően már élesben, első munkahelyükön kénytelenek elsajátítani a frissdiplomások. Ez kiváltképp aggasztó az egészségügyi szektor területén, ahol az orvostanoncok az iskolapadból kikerülve a betegeken gyakorolnak. „Hiába az alapos lexikális tudásuk, a rendelőben kevésbé letisztult és egyértelmű esetekkel találkoznak, mint a tankönyvi példákban” – tapasztalták az InSimu alapítói, akik közül ketten is saját bőrükön tapasztalták a problémát, hiszen szintén orvosi diplomát szereztek.

A statisztikák szerint évente 12 millió beteget, vagyis a panasszal érkezők öt százalékát diagnosztizálják félre az Egyesült Államokban, és a statisztikák valószínűleg Magyarországon sem kedvezőbbek. Ezért a debreceni orvostanhallgatók úgy gondolták szükség van egy olyan megoldásra, amely áthidalja az egyetemi képzés és a gyakorlati munka közötti szakadékot. Ez lett az InSimu applikáció, amit ma már 30 ezren használnak világszerte.

„A Debreceni Egyetemen két félévben is zajlott az appunk által támogatott diagnosztikai kurzus, a „Problem-based learning and skills and practice with InSimu Patient app”. A Pécsi Orvostudományi Egyetemre pedig októberben harmadik alkalommal tértünk vissza az InSimu Diagnosztikai Verseny megszervezésével, legutóbb a Magyar Egészségügyi Szimulációs Társaság meghívására. Ezen felül több közép-európai egyetemmel is folynak az egyeztetések együttműködési lehetőségekről. Ugyanakkor azt látjuk, hogy az orvostanhallgatók maguk is kezdeményezik az InSimu Patient app oktatásba való beillesztését. Egy lelkes amerikai felhasználónk például maga indított egy szakkört, amely az appunk virtuális eseteire épül” – mondta Herdon Andrea a startup marketingvezetője a HelloVidéknek.

A debreceni cégben 8 fő dolgozik teljes munkaidőben, de szorosan együtt dolgoznak orvosokkal és orvostanhallgatókkal is, így a valós csapat mérete ettől sokkal nagyobb. A debreceni jelenlétük fő előnye, hogy közel tudunk lenni az egyik fő együttműködő partnerünkhöz, a Debreceni Egyetemhez és az ott kialakult kapcsolati hálónak köszönhetően könnyebben tudnak orvosokat bevonni a fejlesztési munkába.

A több tucat velünk együtt dolgozó klinikus és orvostanhallgató munkájának és a felgyorsult orvosszakmai fejlesztéseknek köszönhetően mára több mint 14 orvosi területen, úgynevezett specializációban kínálunk tematikus eseteket, amelyek segítik a célzottabb és hatékonyabb tanulást"

– tette hozzá Herdon.

Az app ingyenesen letölthető korlátlan gyakorlási lehetőséggel, a prémium tartalmakhoz előfizetéssel tudnak hozzáférni a felhasználók. Az egyetemek számára pedig csoportos kedvezménnyel biztosítják a licensz vásárlási lehetőséget, de keresik azokat a módszereket, értékesítési csatornákat is, amivel minden orvostanhallgató számára elérhetővé tudják tenni az appot anyagi helyzettől függetlenül.

Az elnyert díjjal kapcsolatban Herdon elmondta, hogy annak köszönhetően belépést nyerhetnek rangos európai konferenciákra, valamint lehetőséget kaphatnak, hogy bemutatkozhassanak a Global Startup Awards 2019-es világdöntőjén a többi regionális győztes mellett, ezen felül pedig nagyobb publicitást kapnak számos európai országban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

startup

insimu

egészségügy

applikáció

diagnosztika