Még nagyobb összegből folytatódhat a sertés állatjóléti támogatási program

HelloVidék   
  Megosztom
Még nagyobb összegből folytatódhat a sertés állatjóléti támogatási program

Sikeresen lezárult a szakmai egyeztetés a magyar kormány és az Európai Bizottság között, így 2019-től folytatódhat a sertés állatjóléti támogatási program. Az új támogatási kérelmek beadása várhatóan 2018. december 15-től indulhat – írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Idén véget ér a 2007 óta működő, nemzeti forrásból finanszírozott, sertés hízókhoz kapcsolódó állatjóléti támogatási program, mivel lejárt az Európai Bizottság jóváhagyása. Az Agrárminisztérium a sertéságazati szakmai szervezetekkel történt egyeztetés után már 2018 áprilisában kezdeményezte Brüsszelben a 2025-ig tartó, új támogatási programot. Az eddigi szakmai tartalom nem változott, de a támogatási keretet emelték.

A 2019-2025 közötti időszakra szóló új támogatási program jóváhagyási eljárásában a Bizottság és a magyar kormány közötti szakmai egyeztetések lezárultak. A program meghirdetéséhez kizárólag a Bizottság ügyviteli rendjének megfelelő engedélyezési eljárás befejezése szükséges.

A 2019-re szóló támogatási kérelmek beadása új formanyomtatványon, várhatóan 2018. december 15-től indulhat, melyről a Magyar Államkincstár a megszokott módon fog tájékoztatást adni. A sertés állatjóléti támogatások folyósítására a 2019. évi költségvetésben több mint 10 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre, ami meghaladja a korábbi évek keretét. A tényleges kifizetések mértéke a jogos támogatási igények nagyságától függ majd.

Az állatjóléti támogatási program ellenőrzési folyamata egyszerűsödik, a többletvállalások teljesítése a sertéságazati területi felelősök segítségével történik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sertés

állattenyésztés

támogatás