Nyitott kapuk Pécsen: kétezer ember jutott el ingyen a Zsolnay-negyedbe

MTI   
  Megosztom
Nyitott kapuk Pécsen: kétezer ember jutott el ingyen a Zsolnay-negyedbe

Három év alatt 65 Baranya megyei településről 1931 főnek nyílt lehetősége díjmentesen megtekinteni a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed látnivalóit - tájékoztatott kedden a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

A pécsi kulturális holding közleménye felidézte: a Zsolnay Programot Pécs városa, a Baranya Megyei Önkormányzat és a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. hívta életre 2016 januárjában. Az abban résztvevők megismerték a negyed sokszínűségét, kiállításait, különböző múzeumpedagógiai, természettudományos, ismeretterjesztő programjait, valamint táncházait, interaktív és kreatív játszóházait. 22 családi, 26 felnőtt-, nyugdíjas- és 17 gyermekcsoport fedezte fel a negyedet.

A Zsolnay Program a kultúrához való hozzáférés és a kulturális akadálymentesítés vállalásaként egy sikeresen lebonyolított mintaprojekt

- idézte a kommüniké Hoppál Pétert, a térség országgyűlési képviselőjét, kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztost.

A Baranya Megyei Önkormányzat kétmillió forint utazási és programköltséggel járult hozzá a programhoz, amelynek első résztvevői 2016 márciusában Bürüs községből érkeztek.

A baranyai települések mellett 18 határon túli gyermekcsoportot is fogadott a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. a program keretében, többek között Kishegyesről, Eszékről és Szabadkáról. A résztvevő mintegy 800 gyermek számára "kiemelt fontosságú volt a magyarságuk erősítése is, így sokan a pécsi március 15-ei ünnepségen is részt vettek a látogatásuk alkalmával" - írták.

Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője a közlemény szerint azt hangsúlyozta, hogy a program elérte a célját, mivel rengeteg olyan látogató érkezett, akinek más módon nem lett volna lehetősége ellátogatni a negyedbe.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

zsolnay

zsolnay negyed

program

programok