Hamarosan indul a napelemtender

Világgazdaság   
  Megosztom
Hamarosan indul a napelemtender

Az innováción alapuló gazdasági növekedés és ösztönzők sora segíti a klímacélok elérését mondta a Világgazdaságnak Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár.

Magyarország az európai összevetésben is kiemelendő eredményt ért el az egy főre jutó hazai szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében- írta a Világgazdaság

A 2011-ben megfogalmazott stratégia új változatának jövő nyár végére kell elkészülnie, a két terület közös cselekvési terve 2019 végére áll össze.

Mindezt az innovációra támaszkodó, dinamikus gazdasági növekedés fenntartása mellett kell végrehajtani – mutatott rá Kaderják Péter. Az e téren kínálkozó lehetőségek felmérésére már létrejött az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) az Energetikai Innovációs Tanács, amely hét munkacsoporttal működik.

Az üvegházhatású gázokat érintő intézkedések között lakossági oldalon értékes ösztönző a Magyar Fejlesztési Bank nulla százalék kamatozású, 20 éves futamidejű energiahatékonysági hitele, amelyet felértékel a kamatok emelkedése is. A vállalati szférában már jól működik az energiahatékonysági eredményekhez kötött társaságiadó-kedvezmény. A kkv-k számára a Ginop 4-es programon belül 2019 első felétől elérhető támogatás a napenergia felhasználásával történő energiaigény-mérséklést ösztönzi majd.

A kormány az ITM feladatául szabta egy új árampiaci jövőkép felvázolását is. Ennek részeként az államtitkárság a jövő év elején szakmai vitát szervez olyan kérdésekről, mint az új gázüzemű erőművek üzembe helyezésének szükségessége, az erőművi kapacitáspiac létrehozása, vagy az energiatárolás életképes módjai.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

klíma

hellovidék

napelem

megújuló energiaforrás

innováció