Hamarosan indul a napelemtender

Világgazdaság   
  Megosztom
Hamarosan indul a napelemtender

Az innováción alapuló gazdasági növekedés és ösztönzők sora segíti a klímacélok elérését mondta a Világgazdaságnak Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár.

Magyarország az európai összevetésben is kiemelendő eredményt ért el az egy főre jutó hazai szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében- írta a Világgazdaság

A 2011-ben megfogalmazott stratégia új változatának jövő nyár végére kell elkészülnie, a két terület közös cselekvési terve 2019 végére áll össze.

Mindezt az innovációra támaszkodó, dinamikus gazdasági növekedés fenntartása mellett kell végrehajtani – mutatott rá Kaderják Péter. Az e téren kínálkozó lehetőségek felmérésére már létrejött az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) az Energetikai Innovációs Tanács, amely hét munkacsoporttal működik.

Az üvegházhatású gázokat érintő intézkedések között lakossági oldalon értékes ösztönző a Magyar Fejlesztési Bank nulla százalék kamatozású, 20 éves futamidejű energiahatékonysági hitele, amelyet felértékel a kamatok emelkedése is. A vállalati szférában már jól működik az energiahatékonysági eredményekhez kötött társaságiadó-kedvezmény. A kkv-k számára a Ginop 4-es programon belül 2019 első felétől elérhető támogatás a napenergia felhasználásával történő energiaigény-mérséklést ösztönzi majd.

A kormány az ITM feladatául szabta egy új árampiaci jövőkép felvázolását is. Ennek részeként az államtitkárság a jövő év elején szakmai vitát szervez olyan kérdésekről, mint az új gázüzemű erőművek üzembe helyezésének szükségessége, az erőművi kapacitáspiac létrehozása, vagy az energiatárolás életképes módjai.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

klíma

hellovidék

napelem

megújuló energiaforrás

innováció