Összefogás: falusi kisüzemet mentett a budapesti testvérpár

hvg.hu   
  Megosztom
Összefogás: falusi kisüzemet mentett a budapesti testvérpár

Kis híján a semmibe veszett 160 millió forint uniós pénz a Csongrád megyei Királyhegyesen, de az utolsó pillanatban megérkezett a fővárosi mentősereg –írja a hvg. Helyi zöldségből helyiek készítik a zöldségkrémeket, az értékesítést pedig egy budapesti csapat vette kézbe.

A királyhegyesi krémgyártó manufaktúra 2013-ban, pályázati pénzből indult el, de aztán a kétéves projekt lejártával be is zárt. Akkor nem igazán volt remény az újraindulásra – olvasható a hvg.hu-n.

Pályázaton 160 millió forintot nyertek 2013-ban, ebből a pénzből oktatást szerveztek helyi munkanélkülieknek, majd a képzés után indították el a tanműhelyt, ahol zöldségből, gyümölcsből készült krémeket főztek, sütöttek.

A pályázat alapja a képzés volt, hiába kísérletezték ki az ízletes, zöldségalapú krémeket, a piacon nem tudtak érvényesülni, ráadásul, hogy tovább működjön a műhely, nagyobb tételben kellett volna gyártani. Viszont a fővárosi Molnár testvérpár potenciált látott a műhelyben, beszálltak a projectbe és megalapították a Vidékért Szociális Szövetkezetet. Most már ott tartanak, hogy sajtüzletekben, kisebb boltokban lehet kapni a terméküket, de egy üzletlánc is felfigyelt rájuk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

vállalkozás

szövetkezet

zöldség

hellovidék

műhely

falu