Elképesztő, mennyi pénzt hagytak a magyarok 2018-ban a boltokban

Magyar Idők   
  Megosztom
Elképesztő, mennyi pénzt hagytak a magyarok 2018-ban a boltokban

Rekordösszeget költöttek a családok az idén: 11,5 ezer milliárd forint körül várható a kiskereskedelmi forgalom - írja a Magyar Idők.

A lap kiemelte, hogy karácsony után is rekordmagasságokban a lakossági fogyasztás, köszönhetően az év végi leértékeléseknek, a készleten maradt termékek kiárusításának és a felkészülésnek az óév búcsúztatására. Tavalyhoz képest az idén bő ezermilliárd forinttal nagyobb összeget hagytak a családok a boltok pénztáraiban, az értékesített termékek mennyisége több mint 6 százalékkal emelkedett.

Változatlanul élénk a lakossági fogyasztás a két ünnep között, főként az élelmiszer-alapanyagokat, italokat kínáló áruházláncoknál, amelyekben már a szilveszter jegyében folynak a bevásárlások. Az egész évben tapasztalt ütemes bővüléshez hasonlóan a tartós fogyasztási cikkek piaca is élénk maradt karácsony után - írta a lap, megjegyezve: nem kevesen az ajándékok cseréje miatt keresik fel az üzleteket.

Decemberben 1200 milliárd forint körül alakul a bolti értékesítés, ami azt jelenti, hogy az év utolsó hónapjában a lakosság nagyjából 10 százalékkal költ többet tavaly decemberhez képest - mondta a Magyar Időknek Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Hangsúlyozta: rekordot ér el a kiskereskedelem az idén, egész évben csúcson volt a lakossági fogyasztás.

A családok jövedelmi helyzetének erőteljes javulását jól tükrözi, hogy folyó áron számolva a vásárlók 2018-ban összességében körülbelül nyolc százalékkal költöttek többet napi fogyasztási és tartós cikkekre

- fogalmazott Vámos György.

A főtitkár arról is beszélt, hogy a teljes magyarországi kiskereskedelem a tavaly mért 10 465 milliárd forintos forgalom után ebben az évben várhatóan 11,5 ezer milliárdos értékesítést érhet el.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

kiskereskedelem

kiskereskedelmi forgalom

vásárlás