Több pénz marad a gazdák zsebében: ez a változás csökkenti a kiadásokat

MTI   
  Megosztom
Több pénz marad a gazdák zsebében: ez a változás csökkenti a kiadásokat

Csökkenti az engedélyezéssel járó adminisztrációs- és költségterheket az új vízügyi szabályozás, amely a korábbi 5 évről 20 évre emelte az öntözésre szóló vízjogi üzemeltetési engedély érvényességét - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A közlemény megjegyezte, hogy a NAK közreműködő szerepet vállalt a vízgazdálkodás öntözési célt szolgáló fejlesztési javaslatairól szóló kormányhatározat előkészítésében. A határozat rendelkezik arról, hogy az öntözésben érintett Belügyminisztérium és az Agrárminisztérium a talajvédelmi szabályozás szempontjából vizsgálja felül a vízjogi engedélyezést, és tegyen javaslatot a hosszú távra szóló öntözési vízjogi engedély feltételrendszerére.

Az engedély érvényessége függ a vízkészlet hosszú távú rendelkezésre állásától, illetve a környezetvédelmi és természetvédelmi szakhatóság állásfoglalásban tett előírásaitól - írták.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mezőgazdaság

agrár

gazda

kiadás

vízgazdálkodás

vízügy

szabályozás