Csőd szélén a kávéfőzőt gyártó Szarvasi üzem

HelloVidék   
  Megosztom
Csőd szélén a kávéfőzőt gyártó Szarvasi üzem

Súlyos válságba került a Szarvasi márkájú kávéfőzőket és az Ikeának is lámpákat gyártó Szarvasi Vas-Fémipari Zrt., nyár óta több mint 200 dolgozót küldtek el. A 66 éves társaság tavaly másfél milliárd forintból fejlesztette lámpagyárát, ám ez sem segített, a vezetőség októberében leállította a beruházást és az eszközök értékesítése mellett döntött - írja a Napi.hu.

Problémák vannak a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.-nél: az elmúlt időszakban több mint 200 dolgozótól vált meg a kávéfőzőket és lámpákat gyártó 66 éves vállalat. A társaság tavaly másfél milliárd forintból vágott bele a lámpagyártásba, azonban októberben leállították a beruházást és megkezdték az eszközök értékesítését.

A portál szerint a cég likviditási gondokkal küzdött, a lámpagyártásban található termékek veszteségessé váltak és akadoztak az Ikea megrendelései. A vállalat abban reménykedett, hogy az Ikeától kizárólagos megbízást kapnak, azonban a gyártósorról nem megfelelő minőségű termékek is kikerültek.

A vezetőség a cég megmentésén tevékenykedik, állami segítség azonban nem várható. A társaságot 1952-ben alapították szövetkezetként, majd 1998-ban alakult át részvénytársaság formájában. Kávéfőzőt 1970, lámpákat pedig 1972 óta gyártanak. A Szarvasi márkájú kávéfőzőből 130 ezer, lámpából pedig 2 millió darab készül évente a gyárban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kávé

szarvasi

gyár