Csőd szélén a kávéfőzőt gyártó Szarvasi üzem

HelloVidék   
  Megosztom
Csőd szélén a kávéfőzőt gyártó Szarvasi üzem

Súlyos válságba került a Szarvasi márkájú kávéfőzőket és az Ikeának is lámpákat gyártó Szarvasi Vas-Fémipari Zrt., nyár óta több mint 200 dolgozót küldtek el. A 66 éves társaság tavaly másfél milliárd forintból fejlesztette lámpagyárát, ám ez sem segített, a vezetőség októberében leállította a beruházást és az eszközök értékesítése mellett döntött - írja a Napi.hu.

Problémák vannak a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.-nél: az elmúlt időszakban több mint 200 dolgozótól vált meg a kávéfőzőket és lámpákat gyártó 66 éves vállalat. A társaság tavaly másfél milliárd forintból vágott bele a lámpagyártásba, azonban októberben leállították a beruházást és megkezdték az eszközök értékesítését.

A portál szerint a cég likviditási gondokkal küzdött, a lámpagyártásban található termékek veszteségessé váltak és akadoztak az Ikea megrendelései. A vállalat abban reménykedett, hogy az Ikeától kizárólagos megbízást kapnak, azonban a gyártósorról nem megfelelő minőségű termékek is kikerültek.

A vezetőség a cég megmentésén tevékenykedik, állami segítség azonban nem várható. A társaságot 1952-ben alapították szövetkezetként, majd 1998-ban alakult át részvénytársaság formájában. Kávéfőzőt 1970, lámpákat pedig 1972 óta gyártanak. A Szarvasi márkájú kávéfőzőből 130 ezer, lámpából pedig 2 millió darab készül évente a gyárban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kávé

szarvasi

gyár