Pilisszentiváni rekorder: 880 millióval vezeti a NAV szégyenlistáját ez a férfi

Index   
  Megosztom
Pilisszentiváni rekorder: 880 millióval vezeti a NAV szégyenlistáját ez a férfi

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 79 adózónál tárt fel jelentős összegű adóhiányt tavaly a negyedik negyedévben, közülük 41 társaság, 38 magánszemély, derül ki a hivatal honlapján kedden közzétett, 2018. december 28-i állapotot mutató adatokból.

A NAV negyedévente teszi közzé honlapján azoknak a listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg, írja az Index.

A legnagyobb adós, aki a listán szerepel a budapesti székhelyű, végelszámolás alatt lévő "Duna-Fruct" Kft. 1,1 milliárd forint tartozással, amelyből 718 millió forint adóhiány, 386 millió forint pedig bírság.

A pilisszentiváni Altsach András érdemelte ki a második legnagyobb adós címet, - szintén a jogkövetkezményeket is beleértve - akitől 880 millió forintot követel az adóhatóság, ebből 286 millió forint adóhiány, 594 millió forint bírság.

A harmadik legnagyobb adós 870 millió forinttal a budapesti székhelyű Lendi Edition Company Kft., esetében az 564 millió forint adóhiányhoz 306 millió forint jogkövetkezmény társul.

A lepsényi Csendes Józsefnek, egy további adósnak, 800 millió forintnál nagyobb - 812 millió forint – tartozása van, amiből 269 millió forint adóhiány, 543 millió forint pedig bírság. Tíz adózó tartozik a NAV-nak - a jogkövetkezményekkel együtt - 500 millió forint feletti összeggel, közülük négy magánszemély.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

adó

adózás

nav