Több mint 66 ezer álláskereső legalább egy éve nem talált munkát

HelloVidék   
  Megosztom
Több mint 66 ezer álláskereső legalább egy éve nem talált munkát

Bár mindenhonnan azt hallani, hogy aki akar dolgozik, mégis van 66 ezer magyar, aki legalább egy éve nem talált magának állást. Pedig december végén 72,1 ezer magyar munkahely várta, hogy betöltsék. Igaz, az új álláshelyek több mint feléhez még mindig kell az állami támogatás - írja a napi.hu

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat hétfőn publikált adatai szerint tavaly év végén 241,9 ezer álláskereső volt nyilvántartva, melyből 116 ezer volt férfi, 125,9 ezer fő pedig nő. Az álláskeresők döntő többsége, 43,8 százaléka alapfokú oktatásben részesült, a felsőfokú végzettségűek aránya 5,9 százalék volt.

Több mint 21 ezer pályakezdő van a rendszerben, a 25 éves fiatalok pedig 34 ezer főt tesznek ki - derül ki az adatokból. Minden negyedik munkanélküli, tehát 66 216 személy legalább egy éve nem talált munkát, az "átlagos munkakereső" pedig 389 napig van munka nélkül.

Tavaly decemberben 108,6 ezer munkahely állt rendelkezésre, az év utolsó napjára pedig 72,1 ezer maradt betöltetlen. A statisztika alapján decemberben 27,9 ezer új álláshely született, azonban több mint a feléhez állami támogatást kívántak igénybe venni a munkáltatók, azaz nem a versenypiac hozta létre a munkahelyeket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

munka

állás

karrier

hr

munkaerőhiány

munkaerőpiac

álláskereső

munkanélküli