Korszerűsítik az egyik legnagyobb malmot: magasabb minőségű lesz a magyar liszt

MTI   
  Megosztom
Korszerűsítik az egyik legnagyobb malmot: magasabb minőségű lesz a magyar liszt

Több mint 500 millió forintos projekt keretében korszerűsíti dunaföldvári malmát a nyíregyházai székhelyű Gabona- Olajos és Fehérjenövények Termelését Koordináló (GOF Hungary) Kft. - közölte a cég ügyvezetője.

Szurovcsák András ismertetése szerint a létesítmény a korszerűsítés után az ipar 4.0 technológiával működik majd: automatizált berendezések segítségével folyamatosan nyomon követhető lesz a gyártott liszt mennyisége, minősége, automata zsákoló berendezést és új hídmérleget építenek be. A malomépület hőenergia-szükségletét az ott keletkező pelyvából biztosítják - tette hozzá.

Az ügyvezető elmondta: a fejlesztéssel a malom kapacitása nem nő, de több minőségben lesz képes előkészíteni és tárolni lisztfajtákat, pontosabban tudják majd kiszolgálni vevőiket, és abban bíznak, hogy egy új piacot, a kekszliszt piacát is el tudják érni.

A dunaföldvári malom évente 45-48 ezer tonna búzát képes feldolgozni, kapacitása havi 3000 tonna liszt. A malom a cég árbevételének felét adja.

A GOF Hungary Kft. több mint hatvan gabonatermesztő tulajdonában lévő társaság, amelynek három fő tevékenysége az inputanyagok közös beszerzése, a közös értékesítés és a malomipari feldolgozás. A társaság 2017-ben 6,1 milliárd forint nettó árbevételt ért el, a 2018-as árbevétel az ügyvezető tájékoztatása szerint ettől - az árak tavalyi csökkenése miatt - valamivel elmarad.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

malom

fejlesztés

korszerűsítés

dunaföldvár

liszt

búza