Végleg lehúzzák a rolót: bezár a kávéfőzős Szarvasi gyár

HelloVidék   
  Megosztom
Végleg lehúzzák a rolót: bezár a kávéfőzős Szarvasi gyár

Bejelentette termelése befejezését a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. Az ötvenes évek óta működő magyar gyárból több száz ember kerül utcára – közölte a cég a Klubrádióval.

A Klubrádió szerint nem tudták megmenteni a kávéfőzőket és lámpákat gyártó Szarvasi Vas-Fémipari Zrt-t, így 66 év után befejezi a termelést a súlyos likviditási gondokkal küzdő vállalat. A problémákon a másfél milliárd forint értékű beruházás sem segített, ezért a vállalat teljes létszámleépítést hajtott végre. Bár a cég próbálja segíteni a volt alkalmazottakat, az elbocsátások során több mint 400 ember lett munkanélküli. Közel 60 főt el tudtak helyezni a partner vállalatoknál, valamint további tárgyalások vannak folyamatban.

A Szarvasi márkájú kávéfőzőket gyártó cég pénteken, január 18-án közölte az alkalmazottakkal a termelés befejezését. Mint írták: "a vezetőség továbbra is minden erejével azon dolgozik, hogy fennmaradjon a nagy múltú Szarvasi név, folytatódjon a hagyományos termékek gyártása és munkahelyet biztosítson az elbocsájtott dolgozók egy részének."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szarvas

szarvasi

kávéfőző

gyár