Itt tart most a győri Audi-sztrájk: 7 ajánlat után sincs megállapodás

HelloVidék   
  Megosztom
Itt tart most a győri Audi-sztrájk: 7 ajánlat után sincs megállapodás

A hétvégén többször tárgyalóasztalhoz ültek a felek. A vállalatvezetés azt hangsúlyozza, hogy ez már a hetedik ajánlata, amit a szakszervezetnek felkínált, tehát megállapodásra törekszik. Az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) szerint ezek ,,nem tükrözik a helyzet komolyságát". Folytatódik ezért a 168 órára meghirdetett sztrájk az Audiban, ami már több mint a félidejénél tart - írja a kisalfold.hu.

Noha a felek többször tárgyalóasztalhoz ültek a hétvégén, továbbra sincs megállapodás a győri Audi gyárban. A munkáltató azt nyilatkozta a portálnak, hogy a hétvégén két újabb ajánlatot kínáltak fel a szakszervezetnek, melyet az AHFSZ azonnal elutasított.

A munkáltató szerint az ajánlatokban szereplő számok egybe estek a lényeges szakszervezet követelési pontjaival, valamint kiemelték, hogy a hétvégi ajánlatokkal együtt ez már a hetedik megállapodási kísérlet volt a gyár részéről. A munkáltató szerint ez a szám a megállapodási szándékukat tükrözi.

AZ AHFSZ szerint „mindkét, üzleti titoknak minősülő béremelési ajánlat olyan mértékű, ami nem tükrözi a helyzet komolyságát így a sztrájk folytatódik, nincs megállapodás. Az AHFSZ elnöksége úgy értékelte, hogy a tárgyalások során a munkáltatói oldal teljes mértékig figyelmen kívül hagyta az elmúlt napok történéseit és munkatársaink kategorikus, egyértelmű véleményét. A munkáltató újabb két ajánlata csak az ajánlatok számát növeli, hogy így tűnjön konstruktívnak".

A fentiek tükrében a szakszervezet bejelentette, hogy az anyavállalathoz fordul, így az AHFSZ már az Audi AG illetékes ingolstadti vezetőjével folytatná a további tárgyalásokat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

audi

sztrájk

megállapodás

bértárgyalás

szakszervezet