Kiderült: ezért olyan drága most a burgonya

Világgazdaság   
  Megosztom
Kiderült: ezért olyan drága most a burgonya

Általában csak január végéig, február közepéig tart ki a magyarországi burgonyatermés, az ok a tárolókapacitás hiánya és a gyengébb minőség - írja a Világgazdaság.

A Világgazdaság szerint mostanra a hazai burgonya már elfogyott, emiatt az árak is az egekbe szöktek. A lapnak nyilatkozó Solum Solum Zrt. burgonyatermesztési igazgatója elárulta, hogy a tárolókapacitás hiánya és a gyengye minőség miatt csak január végéig-február közepéig tart ki a hazai burgonyatermés. Magyarországon rendkívül nehéz rendesen tárolni a burgonyát, mivel a levegő páratartalma alacsonyabb az optimálisnál, ezért a krumpli vizet veszít és a héja alatt foltos lesz.

A boltok polcain most a drága importáru található meg, de a rossz időjárási körülmények miatt külföldön is kevesebb burgonya termett, így az is megdobta az árakat. Franciaországban például 30 százalékkal kevesebb burgonya termett, mint korábban.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

burgonya

gazdaság