Kiderült: ezért olyan drága most a burgonya

Világgazdaság   
  Megosztom
Kiderült: ezért olyan drága most a burgonya

Általában csak január végéig, február közepéig tart ki a magyarországi burgonyatermés, az ok a tárolókapacitás hiánya és a gyengébb minőség - írja a Világgazdaság.

A Világgazdaság szerint mostanra a hazai burgonya már elfogyott, emiatt az árak is az egekbe szöktek. A lapnak nyilatkozó Solum Solum Zrt. burgonyatermesztési igazgatója elárulta, hogy a tárolókapacitás hiánya és a gyengye minőség miatt csak január végéig-február közepéig tart ki a hazai burgonyatermés. Magyarországon rendkívül nehéz rendesen tárolni a burgonyát, mivel a levegő páratartalma alacsonyabb az optimálisnál, ezért a krumpli vizet veszít és a héja alatt foltos lesz.

A boltok polcain most a drága importáru található meg, de a rossz időjárási körülmények miatt külföldön is kevesebb burgonya termett, így az is megdobta az árakat. Franciaországban például 30 százalékkal kevesebb burgonya termett, mint korábban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

burgonya

gazdaság