Megvan az Év Agrárembere, életműdíjas lett Bálint gazda

HelloVidék   
  Megosztom
Megvan az Év Agrárembere, életműdíjas lett Bálint gazda

Nagyszabású gálával zárult a 2018-as Az Év Agrárembere kitüntető díj szombaton este Egerben ahol a szakmai zsűri Ledó Ferencet választotta Az Év Agráremberének - írja az agrotrend.hu közleményében.

Az Év Agrárembere kitüntető díjat - az Agrotrend Csoport zászlóshajójaként - 2014-ben alapította Mátrai Zoltán címzetes egyetemi docens üzlettársaival azzal a szándékkal, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, gazdászokra, termelőkre, szolgáltatókra, fiatal gazdákra és kertészekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, azaz társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek.

2018-ban a szervezők 10 kategóriában keresték Az Év Agráremberét: Agrárinnováció, Agrárgépészet, Állattenyésztés, Feldolgozó-élelmiszeripar, Fenntartható gazdálkodás, Fiatal gazda, Jövő agrárszakembere, Kertészet, Növényvédelem, Növénytermesztés.

Az Év Agrárembere kitüntető díj segít megmutatni ország-világ számára, hogy milyen kiváló emberek, szakemberek vannak köztünk. Meggyőződésem, hogy ilyen kollégák adják a vidék erejét, megtartóerejét

– mondta Mátrai Zoltán főszervező. A Díj ötödik kiírása során is célzott keresést folytattunk, támogatóink és zsűritagjaink szorgalmas, tartalmas és értékes jelöléssel segítettek minket ebben - tette hozzá.

Első körben a 130 jelölt közül 90-en fogadták el a jelölést. Több mint 80 fős szakmai zsűri vett részt a szavazásban, a kategóriánkénti három döntőst lobbik, beszélgetések, időnként viták mentén választották ki. A közönség pedig internetes szavazással választott a döntősök közül Közönségdíjast.

A támogatói és jelölti videókat mintegy 500.000-en tekintették meg. A Közönségdíjasokra mintegy 14.000 szavazat érkezett. Az Év Agrárembere kitüntető díj weboldalát több mint 54.000 munkamenetben látogatták, az esemény facebook oldalát több mint 11.000-en kedvelik, a projekt során több mint 700.000 bejegyzéselérés és több mint 200.000 bejegyzéshez fűződő aktivitás történt.

Az eddigi összesen már 5 jelölés és zsűrizés alatt 48 kategóriában 144 döntőst választott a zsűri, akikről közel 250 videó készült, mintegy 1300 vendége volt a díj gálaestjeinek és több mint egymillió videómegtekintést, majd 50.000 szavazatot ért el.

A magyar gazdálkodók nélkülözhetetlen munkáját nem elég megbecsülnünk, meg is kell mutatnunk a társadalom egészének, ebben segít az Év Agrárembere kitüntető díj, mely immár hagyománnyá nőtte ki magát. Ez a kitüntetés felhívja az ország figyelmét a kitüntetettekre, méltó helyre emeli az agrárium rangját, miközben új lehetőségeket nyit meg előttük, hogy még többen megismerhessék őket, hiszen példaképekre, motiváló mintákra mindenkinek szüksége van

– hangsúlyozta a díj fővédnöke, Dr. Nagy István agrárminiszter.

A Díj védnöke és a szakmai zsűri elnöke, Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója szerint mivel az agráriumhoz kapcsolódó életpályák sajnos napjainkban nem elég népszerűek a pályaválasztás előtt állók számára, kiemelten kell kezelnünk ezt a kérdést.

"Magyarország egyik kitörési pontja a mezőgazdaság, ezért kötelességünk gondoskodni a folyamatos, minőségi utánpótlásról és bevonzani a fiatal tehetségeket. Ez a díj kiváló eszköz arra, hogy megmutassuk az agrárpálya sokszínűségét és mindenkinek bepillantást engedjünk a kulisszák mögé" – emelte ki Prof. Dr. Gyuricza Csaba.

"Különösen közel áll ez a díj a szívünkhöz, hiszen itt olyanokat jutalmazunk, akik teljesítményük révén irányadói, példaképei a közösségnek, céltudatos, kitartó emberek, olyan értékek közvetítői, melyekre nagy szüksége van az egész társadalomnak. Jó látni, hogy ebben a nemes versenyben ma nem csak díjazottnak, hanem már jelöltnek lenni is igazi dicsőség. A díj ismertsége és elismertsége az agráriumon belül mára már nem kérdés" – közölte Kökény Benő, a DEKALB régióvezetője. A Díj főtámogatója, a DEKALB a kezdetektől követi a projektet.

Az Év Agráremberét a gála helyszínén a kategóriagyőztesek közül titkos szavazással választotta meg a zsűri.

A Közönségdíjat a legtöbb szavazat alapján Szebegyinszki Georgina nyerte.

A 2018-as Az Év Agrárembere kitüntető díj kategóriagyőztesei:

  • Agrárinnováció: Dr. Pénzes Béla
  • Agrárgépészet: Prof. Dr. Jóri J. István
  • Állattenyésztés: Dr. Petis Mihály
  • Feldolgozó-élelmiszeripar: Hollósy Tibor
  • Fenntartható gazdálkodás: Somosné Dr. Nagy Adrienn
  • Fiatal gazda: Borbély Tamás
  • Jövő agrárszakembere: Dr. Balla Zoltán
  • Kertészet: Ledó Ferenc
  • Növénytermesztés: Soltész Gyula
  • Növényvédelem: Dr. Reisinger Péter

Címlapi kép: Ledó Ferenc és Mátrai Zoltán - fotó: agrotrend.hu, Todoroff Lázár

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mezőgazdaság

agrár

az év agrárembere

ledó ferenc

bálint gazda