Feszültség a lakossági fórumon: mégsem lesz toronyház a Balaton-parton

24.hu   
  Megosztom
Feszültség a lakossági fórumon: mégsem lesz toronyház a Balaton-parton

A keszthelyi képviselő-testület kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a befektetők által hasznosítható vízparti részeket. Hétfőn tartott a keszthelyi önkormányzat lakossági tájékoztatót, melyen kiderült, hogy nem lesz toronyház a Balaton-parton - írja a 24.hu.

A befektetők által hasznosítható vízparti részeket a keszthelyi képviselő-testület kiemelt fejlesztési területté nyilvánította, mégsem ez volt a legfőbb témája a hétfőre szervezett lakossági tájékoztatónak. Egy svájci vállalkozó, Ralf Kalus egy 25 szintes, 80-100 méter magas épületet álmodott meg a Balaton-partra, ami a fővárosban is kivételes magasságúnak számíta. Nem csoda, hogy a projekt ellenérzést váltott ki a helyiekből, így hamar elszabadultak az indulatok a lakossági fórumon.

A kesztelyi polgármester, Ruzsics Ferenc azonban hamar lehűtötte a kedélyeket, ugyanis a fórum elején bejelentette, hogy

A svájci befektető nem írta alá a szerződést, bár a terület tulajdonosa továbbra is ő, a március 15-én hatályba lépő új Balaton-törvény miatt nincs ideje már új ötlettel előállni.

Az is kiderült, hogy a Balaton Szálló és a vízparti focipálya esetében 30-ról 50 százalékra emelik a terület beépíthetőségét a fenntartás és az üzemeltetés gazdaságossága okán. A lakosok attól tartanak, hogy a teljes part menti rész beépítésre kerül, melyre azt reagálta a polgármester:

Én nem akarok olyan helyen élni, mint Balatonfüred. Nem szeretnék olyan Balaton-partot, amelyik végig be van építve.

A keszthelyi szállodák rossz állapotban vannak, a Via Hotelt például a balatoni fejlesztési program keretében elsőként újítják fel. Keszthelynek valójában egyetlen komoly, működő szállodája sincs, ami komoly bevételt hozhatna a településnek. A polgármester a focipálya beépítésén is gondolkodik, mivel annak "nem a parton a helye, amikor a területet hasznosítani is lehet." A helyiek ezzel egyetértenek, az viszont, hogy mi lesz a helyén, még nincs eldöntve.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. KATTINTS!
  Megosztom

hellovidék

balaton

keszthely