Elkészült a Digitális Agrárstratégia: beszántják a technológiai szakadékot

HelloVidék   
  Megosztom
Elkészült a Digitális Agrárstratégia: beszántják a technológiai szakadékot

Létkérdés, hogy az agrárium digitális átalakulása minél hamarabb és zökkenőmentesen megtörténjen úgy, hogy a mezőgazdasági termelés egyszerre jövedelmező és környezeti szempontból fenntartható is legyen – fogalmazott a február 19-20-án rendezendő Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítást beharangozó sajtótájékoztatón az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.

Feldman Zsolt a magas szinten automatizált Gyermelyi Zrt. telephelyén rendezett eseményen hangsúlyozta: a jövő technológiáinak használatához képzésre és tudásra van szükség, a magyar társadalom digitális világba való bevezetése kulcskérdés. A gazdaság és a társadalom digitalizációra való felkészítésében a kormányzat segítséget kíván nyújtani, ezért indította el a Digitális Jólét Programot.

Mint azt a mezőgazdaságért felelős államtitkár kifejtette, valamennyi ágazati szereplő bevonásával elkészült a Digitális Agrárstratégia. Ennek lényege, hogy a mezőgazdasági termelők a mindennapi munkájuk során mind szélesebb körben használhassák az új technológiákat és az ezekhez kapcsolódó tudást.

Ezért a képzés és a tudásátadás a következő évek központi kérdése lesz

- mondta Feldman Zsolt. Mint fogalmazott, a digitális eszközök alkalmazása komplex tudást igényel. Egyszerre kell érteni például a térinformatikához, a gépészethez, a termesztéstechnológiához, és ezeket egyben kell tudni alkalmazni.

Nem szeretnénk, ha digitális szakadék alakulna ki a kisebb és nagyobb termelők között. Ezért ehhez a technológiához való hozzáférés kulcskérdés valamennyi ágazati szereplő számára – fogalmazott Feldman Zsolt. Az államtitkár hangsúlyozta a közép-és felsőfokú agrárképzés szerepét, amelyek képesek a 21. századi tudást átadni. A tudásátadásban úttörő szerepet vállalt a PREGA Konferencia és Kiállítás is, ahol a legfrissebb nemzetközi trendek mellett a precíziós gazdálkodásban élen járó magyar vállalkozások is megismerhetők.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mezőgazdaság

digitalizáció