Újabb külföldi befektetés Debrecenben: gyárat nyitnak a dánok

MTI   
  Megosztom
Újabb külföldi befektetés Debrecenben: gyárat nyitnak a dánok

A nehézkorróziós festékgyártás meghatározó magyarországi szereplője, a Powder Trade Kft. nyitott keverőüzemet Debrecenben, amivel új iparág költözött a városba, amelyet kedden adtak át a helyi nemzetközi repülőtér melletti innovációs parkban.

A dán Hempel cégcsoport hivatalos partnere Budapest után második üzemét nyitotta meg Magyarországon, de mint azt Szabó Imre igazgató a debreceni üzemátadáson elmondta,

Itt nem állnak meg, tovább terjeszkednek Erdély felé.

Hozzátette: Debrecenben nem csak forgalmazzák, illetve gyártják a Hempel termékeit, de szeretnék megteremteni a képzés hátterét is, mert jelenleg Magyarországon nincs nehézkorróziós szakemberképzés. Ennek érdekében már felvették a kapcsolatot a Debreceni Egyetemmel.

Szabó Imre közlése szerint a debreceni üzem megnyitásával két új munkahelyet teremtettek, ezzel Magyarországon tizenkét főt alkalmaznak, éves árbevételük 1,5 milliárd forint, amit néhány éven belül szeretnének megduplázni. Alexander Popely, a Hempel cégcsoport regionális igazgatója elmondta: a dániai cég a világ 78 országában 25 gyárral van jelen és összesen 6500 főt foglalkoztat.

Barcsa Lajos, Debrecen gazdasági alpolgármestere kiemelte: az elmúlt években megvalósult gazdaságfejlesztési lépések "befektetési spirált indítottak el Debrecenben". Ennek része a Powder Trade Kft. megjelenése, amivel új iparág költözött a városba, szakképzési elképzelései pedig összhangban vannak az önkormányzat szakképzés-fejlesztési terveivel. Emlékeztetett rá, hogy az elmúlt években 600 milliárd forint működő tőke érkezett Debrecenbe, hatezer új munkahelyet teremtve.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

gyár