Fellélegezhetnek a dohányosok: egyelőre nem jön újabb szigorítás

HelloVidék   
  Megosztom
Fellélegezhetnek a dohányosok: egyelőre nem jön újabb szigorítás

Elhalasztotta a kormány a tervezett szigorítást: nem kötelezik a gyártókat a cigarettás dobozok csomagolásának egységesítésére. Bár a statisztikák szerint az elmúlt négy évben jelentősen nőtt a fiatalok körében a dohányzási kedv, ezúttal győzött a dohánylobbi - közölte a Népszava.

A kormány idén májusra tervezte a szigorítás bevezetését, azonban a döntéshozók 2022-ig haladékot adtak a gyártóknak. A jogszabály év végén módosult, amelyben még annyi engedményt is tettek a gyártók felé, hogy a 2022-ig legyártott márkajelzéssel ellátott dobozokat még a szigorítás érvénybe lépése után is árusíthatják.

Joó Tamás, a Semmelweis Egyetem egészségügyi közgazdásza korábban elmondta a Portfóliónak: 2014 után megállt a dohányfogyasztás csökkenése, és azóta jelentős mértékben nőtt a fiatalok aránya a cigarettázók körében. Ezért sajnálatos, hogy a kormány a szigorítás elhalasztása mellett döntött.

Bodrogi József egészséggazdász szakember úgy ítélte, visszatértünk a 2010 előtti állapotokhoz, ami a fiatalok dohányfogyasztását illeti. A legaggasztóbb, hogy ráadásul egyre több vágott dohány fogy, és amíg a dobozos cigarettákon van gyári szűrő, a sodort cigaretta egészségre gyakorolt hatása sokkal károsabb.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dohányzás

dohány

cigaretta

dohánylobbi

szigorítás