Idén a DUNAFERR-nél tovább emelkednek a munkabérek

HelloVidék   
  Megosztom
Idén a DUNAFERR-nél tovább emelkednek a munkabérek

2018 után, idén újra kétszámjegyű béremelés lesz a DUNAFERR vas- és acélkohászati vállalatcsoportnál. A szakszervezetekkel szerdán aláírt bérfejlesztési megállapodásnak megfelelően a dolgozók bére idén átlagosan 13 %-kal emelkedik.

Az elmúlt években megvalósult termelési volumen növekedés komoly bérfejlesztésre adott lehetőséget 2019-ben is, jelentette be a vállalat vezetése. A béremelés kapcsán a cégvezető elmondta, hogy a vállalat célja versenyképességének fenntartása a munkaerőpiacon, a társaságcsoport hosszú távú célkitűzéseinek megfelelően.

„Az elmúlt két évben sikerült kihasználnunk a kedvező piaci elmozdulásokat, és nyereségessé tettük az acéltermelést a DUNAFERR-ben. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk az acélipar ciklikus jellegét, ami miatt az iparág nagyon érzékenyen reagál a regionális és a globális működési faktorok bármilyen megváltozására. Nem elégedhetünk meg az elért eredményekkel, stratégiai célunk a magas hozzáadott értékű termékek gyártásának növelése, a partnereinknek nyújtott szolgáltatások minőségének és színvonalának emelése”.

– mondta el Evgeny Tankhilevich, az ISD DUNAFERR Zrt. cégvezetője.

Idén a maximális termelési volumen rekordértékű, évi 2 millió tonnára történő felfuttatása mellett, a kombinát különböző minőségi kritériumok elérését tűzi ki célul, ami lehetővé teszi az új acélpiaci szegmensekre való belépést, derül ki a ISD DUNAFERR Zrt. közleményéből.

2019. január 01-i hatállyal átlagosan 13 %-kal emelkednek az alapbérek a Kollektív Szerződés hatálya alá tartozó DUNAFERR-es társaságoknál. Az alapbérfejlesztés elemei az alábbiak:

  • Alanyi jogon minden munkavállaló 25.000 Ft/fő/hó alapbérfejlesztésben részesül.
  • A fentieken túl további átlagosan 6,25 %-os differenciált bérfejlesztésre is sor kerül.
  • A béren felüli juttatások területén a munkáltató részben kompenzálja a személyi jövedelemadó változásból eredő, a munkavállalókat terhelő többlet adóterheket.
  • A béren felüli juttatások (önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás, önkéntes egészségpénztári hozzájárulás, a megszüntetett étkezési utalvány helyett év végi pulykapénz bevezetése, iskola kezdési támogatás biztosítása, törzsgárda jutalom folyósítása) az átlagos 13 %-os alapbérfejlesztés mértékével emelkednek.

Az ISD DUNAFERR Társaságcsoport a hazai ipar egyik legjelentősebb vállalata, és Dunaújváros régiójában a legnagyobb foglalkoztató. A Társaságcsoport munkavállalóinak száma meghaladja az ötezer főt, és alvállalkozói hálózatán keresztül több mint 12 ezer embert foglalkoztat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bér

béremelés