Több építőipari cég is növelte árbevételét Tolnában

MTI   
  Megosztom
Több építőipari cég is növelte árbevételét Tolnában

Több Tolna megyei építőipari cég is bevételnövekedésre számít, az MTI által megkérdezett vállalkozásoknak fél-egy évre le vannak kötve a kapacitásaik.

A mélyépítéssel foglalkozó, bátaszéki Alisca Bau Zrt.-nek a 2017-es 1,78 milliárd után 2018-ban négymilliárd forint körül alakult a nettó árbevétele, és a korábbi, 25 millió forintos adózott eredménye is megduplázódik - közölte Korcsmár István vezérigazgató.

A 90 dolgozót foglalkoztató cég bevételének döntő része közműépítési munkákból származott, a múlt évben többek között a Bátaszék-Báta szennyvízvezeték és a dunaföldvári csapadékvíz-elvezető rendszer kivitelezését végezték. A társaságnak erre az évre a tavalyihoz hasonló értékű szerződésállománya van, és arra számít, hogy árbevétele 10-15 százalékkal nőhet az idén.

A szekszárdi SZ+C Stúdió Kft. ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy árbevétele a 2017. évi kétmilliárd forint után tavaly 3,6 milliárd forint volt, és az adózott eredmény is ezzel arányosan emelkedett az előző évi 36 millió forintról. Czank Géza elmondta: a cég zömében intézmények energetikai felújítását végezte, és jelentős bevételük származott négy, egyenként fél megawattos napelempark építéséből.

Megemlítette, hogy tavaly a vállalkozásuk annak ellenére építőanyag-hiánnyal küzdött, hogy építőanyag-kereskedelemmel is foglalkoznak. Mint mondta, a gyártók annyira leterheltek voltak az alapanyagok iránt megnőtt kereslet miatt, hogy hosszabb határidővel tudtak csak szállítani. A 45 embert foglalkoztató kft.-nek az idei első fél évre már megvannak a megrendelései.

A bölcskei székhelyű Unikorn-Épker Kft. tavaly másfélszeresére növelte 2017-es, 1,13 milliárd forintos árbevételét, adózott eredménye az akkori 10 millió forint után 2018-ban 230 millió forint körül lesz - közölte Varga Lajos ügyvezető igazgató. A 43 fős kkv idei kivitelezési kapacitásai szinte teljesen le van kötve, erre az évre a tavalyit meghaladó árbevételt terveznek.

A magasépítéssel, szárazépítéssel, betonelemgyártással foglalkozó cég idén a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 50 százalékos támogatásával, mintegy 800 millió forintos fejlesztést kezd el. A projekt keretében egy 55 decibel hangnyomást gátló gipszkartonlapot fejlesztenek ki, amely 30 centiméter vastag falat képes kiváltani. A termékből kezdetben 40 ezer négyzetmétert gyártanak majd, a vállalkozás a beruházás 5-8 éves megtérülésével számol.

A szekszárdi - szintén magasépítő - Gemenc Bau Kft. főként acélszerkezetes, vasbeton, ipari és mezőgazdasági csarnokok építését végezte az elmúlt évben, a cég másfél milliárd forintos nettó árbevételt ért el 2018-ban - közölte Werner Miklós ügyvezető igazgató, hozzátéve, hogy 2019-ben hasonló nagyságrendű árbevételre számítanak, a kft. jelenleg mintegy 600 millió forintos szerződésállománnyal rendelkezik 2019-re.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

építőipar

építőipari cég

bevétel

magasépítés

szárazépítés

betonelemgyártás