Így töltenék fel az üres praxisokat: jelentős támogatást kapnak az orvosok

Világgazdaság   
  Megosztom
Így töltenék fel az üres praxisokat: jelentős támogatást kapnak az orvosok

A februári adatok szerint Magyarországon több mint 670 praxis áll üresen, emiatt idén is jelentkezhetnek a háziorvosok és fogorvosok praxisjogvásárlásra, letelepedési pályázatra.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján olvasható pályázati kiírás szerint a háziorvosi praxisjog vásárlásához maximum négymillió forint támogatás nyerhető el.

A tartósan betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzetek letelepedési támogatására pedig az elnyerhető legmagasabb összeg húszmillió forint, amelyet a legalább öt éve üresen álló praxis betöltése esetében fizetnek ki. Érdemes tudni, hogy az egészségbiztosító annál magasabb összegű támogatást nyújt, minél régebben áll betöltetlenül a háziorvosi szolgálat.

Fontos része a kiírásnak, hogy a praxisjog vásárlásra csak olyan orvos kérhet támogatást, aki az elmúlt két évben nem rendelkezett háziorvosi praxisjoggal, emellett vállalja azt is, hogy nyertes pályázat esetén négy éven keresztül nem hagyja el a praxisát.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ legfrissebb, februári adataiból kiderült, idáig a pályázatok segítségével 637 ezer lakos háziorvosi, valamint 250 ezer lakos fogorvosi ellátását biztosították.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nemzeti egészségbiztosítási alapkezelő

háziorvos

fogorvos

praxisjogvásárlás

letelepedési támogatás