Így töltenék fel az üres praxisokat: jelentős támogatást kapnak az orvosok

Világgazdaság   
  Megosztom
Így töltenék fel az üres praxisokat: jelentős támogatást kapnak az orvosok

A februári adatok szerint Magyarországon több mint 670 praxis áll üresen, emiatt idén is jelentkezhetnek a háziorvosok és fogorvosok praxisjogvásárlásra, letelepedési pályázatra.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján olvasható pályázati kiírás szerint a háziorvosi praxisjog vásárlásához maximum négymillió forint támogatás nyerhető el.

A tartósan betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzetek letelepedési támogatására pedig az elnyerhető legmagasabb összeg húszmillió forint, amelyet a legalább öt éve üresen álló praxis betöltése esetében fizetnek ki. Érdemes tudni, hogy az egészségbiztosító annál magasabb összegű támogatást nyújt, minél régebben áll betöltetlenül a háziorvosi szolgálat.

Fontos része a kiírásnak, hogy a praxisjog vásárlásra csak olyan orvos kérhet támogatást, aki az elmúlt két évben nem rendelkezett háziorvosi praxisjoggal, emellett vállalja azt is, hogy nyertes pályázat esetén négy éven keresztül nem hagyja el a praxisát.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ legfrissebb, februári adataiból kiderült, idáig a pályázatok segítségével 637 ezer lakos háziorvosi, valamint 250 ezer lakos fogorvosi ellátását biztosították.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nemzeti egészségbiztosítási alapkezelő

háziorvos

fogorvos

praxisjogvásárlás

letelepedési támogatás