Nyíregyháza megújul: mutatjuk, mi kerül a laktanya helyére

MTI   
  Megosztom
Nyíregyháza megújul: mutatjuk, mi kerül a laktanya helyére

Európai uniós forrásból 1,7 milliárd forintot fordítanak Nyíregyházán egy korábban laktanyaként funkcionáló terület barnamezős rehabilitációjára - közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság.

Tájékoztatásuk szerint a mintegy százszázalékos támogatás segítségével újul meg a Tiszavasvári út déli részén elhelyezkedő volt Vay Ádám-laktanya.

A beruházás által érintett 163 ezer négyzetméternyi területen álló volt katonai parancsnoki épületet egy csaknem nyolcszáz négyzetméteres, kétszintes technológiai transzferközponttá alakítják át, amelyben konferencia- és rendezvénytermek, valamint oktató- és irodahelyiségek kapnak helyet.

A munkaterületen egyes épületeket lebontanak, a többin állagmegóvási munkákat végeznek, megépül egy kilométernyi út, kerékpárút és járda, parkolókat hoznak létre, kiépül a villamosenergia-ellátás, a közvilágítás, a csapadékvíz-csatorna, a szennyvíz- és ivóvízhálózat is.

A zöldfelületi munkálatok során automata öntözőrendszert alakítanak ki, több száz fát és több ezer cserjét ültetnek, füvesítenek, utcabútorokat, játékokat és sporteszközöket telepítenek. A beruházás során megépül egy KRESZ-park, de játszóteret, bográcsozóhelyeket és sétányokat egyaránt létrehoznak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyíregyháza

laktanya

iroda

fejlesztés

faültetés