Új plecsni a csomagoláson: így promóznák a magas minőségű magyar élelmiszereket

MTI   
  Megosztom
Új plecsni a csomagoláson: így promóznák a magas minőségű magyar élelmiszereket

Az Agrárminisztérium (AM) egy államilag elismert védjegy létrehozásán dolgozik, amely információkat adhat a vásárlóknak arról, hogy megfelelő minőségű magyar élelmiszert választanak - nyilatkozta a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Magyar Hírlapnak.

Zsigó Róbert interjúban elmondta: a védjegy létrehozásához szükség van a cégek partnerségére, marketingre és arra, hogy a fogyasztók tudatosságán keresztül a hatósági tanúsítás révén a "kissé kaotikus" jelenlegi védjegyhelyzetben biztos pontot tudjanak adni az erre fogékony vásárlói közösségnek.

Közölte azt is, hogy a legtöbb élelmiszerek okozta megbetegedés a háztartások nem megfelelő élelmiszertárolási és élelmiszerkészítési gyakorlata miatt fordult elő. Ez nem csak Magyarországon, hanem egész Európában probléma - tette hozzá Zsigó Róbert.

Elmondta, szeretnének olyan a vásárláshoz és az ételkészítéshez kapcsolódó információkat közzétenni, amelyeket a hivataluk összegyűjt és ezáltal segíti, hogy az emberek megfelelő módon vásároljanak élelmiszert, helyesen tárolják és készítsék el az ételeket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

élelmiszer

magyar

termék

védjegy

minőség

jelölés