Meglepetés érhet a kasszánál: ismét drágulhat egy alapélelmiszer

MTI   
  Megosztom
Meglepetés érhet a kasszánál: ismét drágulhat egy alapélelmiszer

Stabilitás jellemezheti idén a tejpiacot, a világpiaci folyamatokból arra lehet következtetni, hogy a nyers tej felvásárlási ára kismértékben emelkedik - mondta a Világgazdaságnak Fórián Zoltán, az Erste Agrár Kompetencia Központ vezető agrárszakértője.

A csütörtökön megjelent cikk szerint kiemelte, hogy a nemzetközi piaci folyamatok kedvezőek: a globális kereslet gyorsabban fog emelkedni idén, mint a kínálat, ez stabil árakat eredményez, a kismértékű emelkedés lehetőségével. Az Európai Unióban ráadásul tavaly az év második felében több nagy tejtermelő tagországban csökkent a termelés.

Fórián Zoltán elmondta, hogy a stabilnak tűnő helyzet mellett vannak azért bizonytalansági tényezők is az ágazat termelői számára, mint például a Brexit (az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unióból) vagy a kereskedelmi háborúk. Véleménye szerint azonban ezek nem okoznak nagy zavart a tejtermékpiacokon.

A globális termelés idén egy százalékkal emelkedhet - vélte a szakértő. Az Erste Agrár Kompetencia Központ előrejelzése szerint a tavalyi 96 forintos literenkénti átlagárat idén 98 forintos követheti.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tej

agrár

mezőgazdaság

drágulás

emelkedés