Nagyot megy a Babakötvény: úgy tűnik, mindenki ebbe fektet most

MTI   
  Megosztom
Nagyot megy a Babakötvény: úgy tűnik, mindenki ebbe fektet most

A családok Babakötvényben tartott megtakarítása négy hónap alatt - tavaly novembertől február végéig - 10 milliárd forinttal emelkedett - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt.

Az ÁKK hétfői közleménye szerint a családok az elmúlt négy hónapban csaknem kétszer több Babakötvényt vásároltak gyermekük Kincstári Start-értékpapírszámlájára, mint az előző év azonos időszakában, vagyis 2017 novembere és 2018 februárja között.

Az adósságkezelő szerint az állampapír állomány kiemelkedő növekedési üteme elsősorban a magas kamatnak köszönhető. Emellett azonban az intenzív marketingnek, valamint a babakötvény.hu weboldalon és a közösségi médiában történt lakossági tájékoztatási kampánynak is jelentős szerepe volt abban, hogy tavaly február vége óta 40 milliárd forintról 60 milliárd forintra nőtt a Babakötvény állománya.

A gyermekük számára Start-értékpapírszámlát nyitó családok száma egy év alatt 34 százalékkal emelkedett. Az ÁKK a Facebookon és a honlapon keresztül érkező lakossági érdeklődések alapján úgy látja, a családok tudatosan döntenek, tisztában vannak azzal, hogy a kiemelkedően magas, jelenleg 5,8 százalékos kamatot garantáló Babakötvényt megéri Kincstári Start-értékpapírszámlára megvásárolni. A magas kamat miatt egyre több szülő dönt úgy, hogy átviszi a Kincstárba a gyermek más pénzügyi szolgáltatónál már meglévő Start-számláját - teszik hozzá.

A befektetés értékálló, hiszen a Babakötvény az előző éves átlagos fogyasztói árindex-változás mértéke felett 3 százalékos kamatfelárat garantál. Az állam a család éves befizetéseit - az államilag támogatott, egyszeri 42 500 forint életkezdési támogatáson túl - 10 százalékkal (maximum évi 6000 forinttal) kiegészíti, és jóváírja minden gyermek számláján, amit ott Babakötvény befektetésként könyvelnek el - írta közleményében az ÁKK.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

család

babakötvény

kötvény

befektetés

megtakarítás