Elképesztő igény van az otthoni pálinkafőzésre: elutasítjuk az extra adózást

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő igény van az otthoni pálinkafőzésre: elutasítjuk az extra adózást

A magyar kormány továbbra sem támogatja az otthoni pálinkafőzés megadóztatását, ezért igyekszik elérni, hogy az unió engedélyezze a saját célra történő pálinkakészítés adómentességét – hangsúlyozta Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek ülésén, ahol többek között erről és a digitális nagyvállalatok adóztatásáról is tárgyaltak. A magyar pénzügyminiszter megjegyezte: a digitális nagyvállalatok megadóztatása csak globális összefogással oldható meg, annak megteremtéséig azonban Magyarország átmeneti intézkedéseket tart szükségesnek.

Az uniós pénzügyminiszterek megvitatták a digitális szolgáltatások reklámadójáról szóló elnökségi javaslatot is, amely rövidtávú megoldásként lendületet adhat az OECD vonalán zajló szakmai párbeszédnek is. – tájékoztatott Varga Mihály. Mint mondta: hazánk a javaslattal kapcsolatos szakmai viták lefolytatását támogatja, ugyanakkor fontos elv, hogy a tagállamok digitális adóval azonos vagy hasonló adónem működtetésére vonatkozó szuveneritása ne sérüljön. Az Európai Bizottság tavaly márciusban mutatta be a digitális gazdaság adóztatásáról szóló javaslatcsomagját, tavaly decemberben pedig arról döntöttek, hogy az irányelv hatálya kizárólag online reklámokra szűkül.

Az Európai Bizottság 2017-ben kezdte meg az úgynevezett horizontális jövedéki irányelv felülvizsgálatát – emlékeztetett Varga Mihály kiemelve, hogy bizottság többek között a jövedéki szállításokat ellenőrző elektronikus rendszer továbbfejlesztésére tett javaslatot.

A saját fogyasztásra történő otthoni pálinkafőzés adómentességének beépítése az irányelvbe fontos kérdés hazánk számára

– jegyezte meg Varga Mihály. Ezt néhány tagállam elvi szinten ellenzi, mások – bizonyos korlátozások mellett, választható lehetőségként – elfogadhatónak tartják, míg több tagállam, köztük Magyarország határozottan igényli – tette hozzá.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pálinka

pálinkafőzés

otthoni pálinkafőzés

adó

adózás