Fellendülhet a térség: Science Park épül Pécsen

HelloVidék   
  Megosztom
Fellendülhet a térség: Science Park épül Pécsen

Egy nemrég megjelent kormányhatározat Tudományos és Innovációs Park létrehozását teszi lehetővé Pécsen. A Science Park kialakításának célja, hogy magas beruházási és foglalkoztatási potenciállal rendelkező, innovatív tudásra és technológiára alapozó iparágakban tevékenykedő vállalatok települjenek a városba és a régióba. Betlehem József professzor, a Pécsi Tudományegyetem stratégiai és kapcsolati rektorhelyettese szerint a kormány a PTE-vel közösen dolgozza ki a park koncepcióját - írja a bama.hu.

A portál szerint egy márciusi kormányhatározat értelmében tudományos és innovációs parkok hálózatát építik ki az ország kiemelt területein. A baranyai megyeszékhelyen létesítendő park a régió újraiparosítását és a társdalmi-gazdasági környezet revitalizációját hozhatja el.

A Park koncepciójának lényege egy olyan, innovációt motiváló egyetemközpontú ökoszisztéma kialakítása, amelyben inspiráló vállalati fejlesztési igények találkoznak egyetemi kutatásokkal, ezáltal jelentősen nőhet a térség K+F+I teljesítménye is

– mondta Betlehem József professzor, a PTE stratégiai és kapcsolati rektorhelyettese. A beruházás során a PTE tudásbázisára építenek, és az a legfőbb cél, hogy "az innovációban élen járó egészségipari és infotech vállalatok, valamint a környezet- és energetikai iparban tevékenykedő cégek települjenek Dél-Dunántúlra, amelyek jelentős gazdaságélénkítő szerepet tölthetnek be."

A Tudományos és Innovációs Park létrehozása összhangban van a Fokozatváltás a dél-dunántúli régióban elnevezésű programcsomag elemeivel, amely a PTE-re alapozott gazdaságfejlesztési program megvalósítását célozza meg. A kreativitást, a tőkevonzási képesség javítását és a fenntarthatóságot szem előtt tartó koncepció innovatív módon közelíti meg a sport, az egészségügy és az oktatás fejlesztésének kérdését, a digitalizációt és olyan regionális sajátosságokra is kitér, mint az egészség és a mezőgazdasági termelés kapcsolata, a földtani és energetikai innováció, a versenyképességet növelő új ötletek felkarolása

– hangsúlyozta a professzor. A megyeszékhelyre tervezett Science Park az egykori katonai laktanya 70 hektáros területén helyezkedhet el, a beruházás várható kezdetét és költségeit azonban még nem tudni, mivel azokat kormányhatározat fogja meghatározni. A lap információi szerint ezek előkészítése többkörös egyeztetést igényel számos érintett bevonásával, azonban ez már folyamatban van.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

science park

beruházás

fejlesztés

technológia