Ötezer új munkahely létesül: ez lesz hazánk egyik legnagyobb beruházása

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ötezer új munkahely létesül: ez lesz hazánk egyik legnagyobb beruházása

A debreceni BMW-beruházás összegéhez mérhető, 1 milliárd eurós beruházást tervez a német FAKT AG Hegyeshalom és Bezenye határában, amellyel Közép-Európa legkorszerűbb kertészeti termelési, feldolgozási és logisztikai központja épül meg - mondta az agrárminiszter az M1 aktuális csatornán szerdán.

Nagy István hozzátette: ez a beruházás korszakváltást jelent a magyar agráriumban, mert ez által a precíziós gazdálkodás terén komoly előrelépéseket tehet az ország.

Elmondta: a beruházásért felelős német vállalat harminc hektáron üvegházat, ötven hektáron szabadföldi kertészetet és szintén ötven hektáron feldolgozó- és logisztikai központot hoz létre, ahonnan a termékeket Európa-szerte szállítják majd. Szavai szerint ez a régió gazdáinak nagy segítség, hiszen a beruházó vállalja a termények feldolgozását, emellett szervezni kívánja a zöldség és az erdei gyümölcs feldolgozását, és kiszállítását Magyarország más területeiről, illetve a határon túlról érkező terményeknek is. A beruházás által a német vállalat ötezer új munkahelyet teremt majd és vállalta, hogy alkalmazottjainak egy új "települést" - ingatlanokat, a megfelelő kiszolgáló infrastruktúrával együtt - épít a térségben.

A létrejövő feldolgozó kapacitás az egész környéket, sőt Magyarország zöldség- és növénytermesztést is befolyásolja majd - hangsúlyozta Nagy István.

A Portfolio megnézte, hogy mit jelent a beruházás a magyar gazdaságnak. A német vállalat ötven hektáron feldolgozó- és logisztikai központot, harminc hektáron üvegházat, ötven hektáron szabadföldi kertészetet hoz létre, amellyel csaknem a teljes magyar zöldség-gyümölcs ágazat termékei számára adhat kiugrási lehetőséget az európai piacokra.

A területen a beruházó a termelési, feldolgozási és logisztikai központ mellett hosszútávon haltenyészetet, üvegházakat, hűtőkonténereket, konferencia központot, hotelt, autópálya felhajtót és lakásokat is kialakítana. A teljes beruházással ötezer új munkahelyet teremtenek

- mondta Hubert Schulte-Kemper, a FAKT AG elnök-vezérigazgatója.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

beruházás

fejlesztés

gazdaság

munkahely

hegyeshalom

mezőgazdaság

agrár