Ennek nem fognak örülni a háziasszonyok: nagyot drágul húsvétig a tojás

Pénzcentrum   
  Megosztom
Ennek nem fognak örülni a háziasszonyok: nagyot drágul húsvétig a tojás

Húsvét előtt megint jelentősen drágul a tojás: mivel a termelőknek reagálniuk kell a megnövekedett keresletre, a termelési többletköltséget a vásárlók fogják megfizetni.

Jelenleg 29 és 50 forint között van a tojás ára a miskolci piacon - közölte a Tények. A vásárlók a drágulás okát a közeledő húsvétban látják. A budapesti piacokon 35-60 forintot is kérnek a tojásért, és az ünnep közeledtével még számíthatunk további áremelkedésre.

A vásárlók elmondták, hogy ebben az időszakban még több tojást vásárolnak: nem csak a tojásfestés, hanem az ünnepi sütés-főzés miatt miatt is. Ennek következtében a termelőknek reagálva a megnövekedett keresletre, egy újabb állományt kell beállítaniuk. Ez pedig a termelési költségek növekedését eredményezi, ami az eladási árra is hatással van. Mivel húsvét után a nagyobb állományra már nincs szükség, ez veszteség a termelők számára.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tojás

drágulás

áremelkedés

élelmiszer

húsvét