Kutyatápra csapott le Nébih: ne add a kutyádnak, veszélyes lehet!

HelloVidék   
  Megosztom
Kutyatápra csapott le Nébih: ne add a kutyádnak, veszélyes lehet!

Önkéntesen visszahívta egyes konzerv-kutyaeledeleit a Hill’s Pet Nutrition – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) értesülései szerint a gyártó saját vizsgálatát követően, a termékek túl magas D-vitamintartalma miatt rendelte el azok visszahívását világszerte, így többek között Magyarországon is.

Lakossági panasz alapján – miszerint az Egyesült Államokban a termék egy kutyánál tüneteket okozott – indított vizsgálatot a Hill’s Pet Nutrition, melynek során a konzerv kutyaeledelben túl magas D-vitaminszintet mutatott ki. A hiba vélhetően egy alapanyag-beszállító terméke miatt történt.

A Magyarországon forgalomba hozott, érintett termék adatai:

  • Márka és megnevezés: Hill's® Prescription Diet® z/d® 370g
    SKU-szám: 8018T
    Tételszám: 102020T172
    Lejárati idő: 2020.10.31.
  • Márka és megnevezés: Hill's® Prescription Diet® r/d® 350g
    SKU-szám: 8014U
    Tételszám: 092020T28
    Lejárati idő: 2020.09.30.

A forgalmazó honlapján található információ szerint a konzervtápokat világszerte kisállat-kereskedésekben és állatorvosi klinikákon értékesítették.

A Nébih felhívja a kutyatulajdonosok és az állatorvosok figyelmét, hogy a fenti azonosítókkal ellátott tápot ne adják a kutyáknak, mert az eledel elfogyasztása D-vitamin túlzott bevitelének kockázatával jár.

Amennyiben a kutya fogyasztott az érintett tápból, és azt követően D-vitamin túladagolás tüneteit mutatja (hányás, étvágytalanság, megnövekedett szomjúság, fokozott vizeletürítés, túlzott nyáladzás, fogyás), tulajdonosa forduljon vele állatorvoshoz.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kutya

kutyatáp

nébih

termékvisszahívás

konzerv

állateledel