Súlyos károkat okoz az aszály: romlani fog a takarmány és a kenyér minősége

MTI   
  Megosztom
Súlyos károkat okoz az aszály: romlani fog a takarmány és a kenyér minősége

Az aszály miatt a búza és a repce harmada lett csak jó minőségű, ez jóval elmarad az elmúlt öt év 50-55 százalékos átlagától - közölte a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke.

Petőházi Tamás elmondta, az elmúlt három hónapban feleannyi csapadék esett, mint amennyire szükség lett volna. Országos átlagban 100 milliméternyi csapadék hiányzik a talajból.

A probléma azzal kezdődött, hogy a gazdák ősszel csak porba tudták elültetni a búzát és a repcét. Ezután a téli időjárás sem hozta meg a várt csapadékmennyiséget. Emiatt millió tonnás kiesésére lehet számítani.

A csapadékhiány más problémákat is felvet. Például hogy mit lehet ezentúl vetni, és hogyan lehet a tápanyag visszapótlást megoldani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

repce

búza

aszály

termés

mezőgazdaság

agrár