Nagyon sikeres a faoltási program: így őrzik meg az ősi magyar gyümölcsfajtákat

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Nagyon sikeres a faoltási program: így őrzik meg az ősi magyar gyümölcsfajtákat

Sikeres a Kisalföldi Erdőgazdaság (Kaeg) Zrt. ötödik éve tartó gyümölcsoltási programja, amelyen idén már több mint kétszázan vettek részt szombat délután a Győrhöz közeli Ravazdon - tájékoztatott a Zrt. ravazdi erdei iskola vezetője.

Libor Mária elmondta, a programmal az őshonos magyar gyümölcsfajták fogyasztását és továbbörökítését segítik. Hozzátette: ezért szervezték meg a római katolikus egyház által március 25-én ünnepelt, gyümölcsoltó Boldogasszony napjához kapcsolódva az oltó programot.

A korábbi alkalmakkor gyermekek és felnőttek közösen oltottak be vad alanyokat, például vadalmát, vadkörtét, ezúttal pedig az idei év fáját, a sajmeggyet oltják be meggyel és cseresznyével. A programban március 2-án, a fák nyugalmi időszakában, oltóvesszőket is gyűjtöttek, amelyekkel szombat délután az erdőgazdaság által biztosított sajmeggy vadalanyra saját oltványt készítettek.

Libor Mária kitért arra is, hogy a zrt., a többi állami erdőgazdasághoz hasonlóan, közcélú tevékenységként tart fent erdei iskolákat, ahol a legfiatalabbakat a környezettudatosságra nevelik. Ennek egyik eleme, hogy nemcsak az erdővel, hanem az erdő nyújtotta lehetőségekkel is megismertetik őket, így például a vadalanyokkal. Két éve gyermekek oltottak be vadalmákat, amelyeket otthonaikban azóta is gondoznak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

iskola

erdei iskola

gyümölcs

gyümölcsoltás

program

erdő

erdőgazdaság

környezettudatosság