Jó hír a gazdálkodóknak: így bővültek a biztosítási csomagok

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a gazdálkodóknak: így bővültek a biztosítási csomagok

Az Irányító Hatóság jóváhagyta azokat a biztosítási konstrukciókat, amelyekhez az idei évben is 5 milliárd forint éves agrárbiztosítási díjtámogatás vehető igénybe a Vidékfejlesztési Program keretében. Ez idáig összesen több mint 66 ezer kérelem támogatásáról született döntés, mintegy 21 milliárd forint összegben.

A Vidékfejlesztési Programban elérhető pályázat a legfontosabb természeti és időjárási kockázatokra kötött mezőgazdasági biztosítás díjához nyújt támogatást a növénytermesztéssel foglalkozó termelők részére.

Az Agrárminisztérium annak érdekében, hogy minél több gazdálkodó, minél nagyobb területre vehessen igénybe mezőgazdasági biztosítást, az elmúlt időszakban a díjtámogatás éves keretösszegének emeléséről és a támogatási szerkezet egyszerűsítéséről határozott.

A tavalyi évtől 5 milliárd forintra emelkedett a pályázható éves támogatás összege, amelynek köszönhetően a 2018-as évtől kezdődően megnőtt a támogatás intenzitása. Az „A” típusú csomag kibővült a csonthéjas és héjas gyümölcskultúrákkal, a „B” és a „C” jelű konstrukciók pedig elválasztásra kerültek, előbbiben az ültetvény- és zöldségkultúrák, utóbbiban a szántóföldi növénykultúrát kaptak helyet. A „B” jelű csomag esetében - a korábbiaktól eltérően - 5 kockázat helyett mind a 9 kockázat bármelyikére köthető biztosítás.

Az igény beadására ez alkalommal is az egységes kérelembenyújtási időszakban nyílik lehetőség. A pályázati felhívás részleteiről az érintettek itt olvashatnak részletes tájékoztatást.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vidékfejlesztés

vidékfejlesztési program

biztosítás

kár

növénytermesztés

termelők

gazdálkodók