Úgy tűnik, megúszhatják a magyarok a húsvét előtti áremelkedést

Világgazdaság   
  Megosztom
Úgy tűnik, megúszhatják a magyarok a húsvét előtti áremelkedést

Az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben idén nem érezni a tojásárakon a húsvéti ünnepek közeledtét, nincs drágulás, sőt az áruházak akciókat hirdettek meg - írja a Világgazdaság.

A portál szerint a termelők és az áruházláncak a megszokottól eltérő stratégiát követnek azzal, hogy a húsvét előtt megnövekedő kereslet hatására nem emelnek az árakon, hanem csökkentenek. Ez a gyakorlat korábban nem így volt.

Az árcsökkenést nemcsak az áruházi akciók, hanem az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) adatai is tükrözik. Az AKI szerint az M-es és az L-es méretű tojás átlagos csomagolóhelyi ára 20 százalékkal csökkent a tavalyi időszakhoz viszonyítva. Ez nem egyedi eset, az Európai Unió országaiban is ugyan ilyen mértékű visszaesést lehet tapasztalni. Pedig a termelőknek a karácsonyi mellett a húsvéti a legfontosabb időszak.

Ilyenkor általában 10-20 százalékkal nő a fogyasztás, amire a tojástermelők a tojóállomány növelésével készülnek

– mondta a Világgazdaságnak Pákozd Gergely, a herceghalmi Pák-To Kft. üzemvezetője, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének alelnöke. Hozzátette: "a húsvéti ünnepek után csökken a kereslet, a megnövelt állomány viszont termel, ezért ilyenkor különösen fontos, hogy legyen mit tartalékolni a későbbi veszteséges időszakra is."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

húsvét

áremelkedés

árak

ár

tojás

akció