Csodaszer a magyar alma: mégis kevés fogy belőle

HelloVidék   
  Megosztom
Csodaszer a magyar alma: mégis kevés fogy belőle

A világon megtermő minden száz almából kettő-három hazánkban nő. Ennek ellenére egy év alatt egy magyar ember átlagosan csak 15-18 kg almát eszik. Holott számtalan érv szól a rendszeres almafogyasztás mellett.

Az almatermesztés nagy hagyományokkal rendelkezik hazánkban. A magyar alma kiváló ízű, egész évben elérhető gyümölcs. Tárolhatósági idejét, tárolás utáni minőségét a termelők évről évre technológia újításokkal, fejlesztésekkel javítják. Fajtaválasztéka korszerű, fokozatosan igazodik az európai piaci trendekhez.

A hazai termelők érdekében kiemelten fontos, hogy a magyar almatermesztés - minél jobban igazodva a vásárlók igényeihez - növelni tudja a versenyképességét és az ehhez hozzájáruló termesztéstechnológia színvonalát. Ezáltal a termelők ugyanis kisebb egységnyi önköltséggel, nagyobb hatékonysággal tudnak termelni. A siker másik záloga a megbízható, stabil értékesítési csatorna.

A Tesco számára kiemelten fontosak a magyar szállítók. Az áruházlánc szinte kizárólag magyar eredetű almát értékesít, amíg a gyümölcs minősége ezt lehetővé teszi. Az áruházban jelenleg elérhető 8 almafajta 18 terméke közül csak egyetlen külföldön termelt fajta található meg a polcokon. A Tesco szállító partnereivel hétről-hétre együtt azon dolgozik, hogy a különböző fajták értékesítése - mindkét fél számára - a lehető legoptimálisabban alakuljon. A közös munka, együttgondolkodás a stabil partneri kapcsolatunk alapja, ami amellett, hogy segít biztosítani a termelők számára a tervezést, készletgazdálkodást, a vásárlók számára is lehetővé teszi, hogy folyamatosan jó minőségű, vonzó választékú és versenyképes áru magyar almát találjanak az áruházakban.

Több mint 15 éve van jelen az általunk termelt alma a Tesco áruházakban. Eredményes - gyümölcsöző - együttműködésünkre a kiszámíthatóság és a kölcsönös megbecsülés jellemző, ami nagyban hozzájárul a stabil alapokra épített jövőbeli fejlesztési célok eléréséhez

– hangsúlyozta Horváth Tibor, a Nagykálló-Tész Kft. tulajdonosa. A vásárlók folyamatosan keresik a magyar almákat, bár fogyasztását legfőképpen a citrusok, némiképp akár a déli féltekéről érkező egzotikumok is befolyásolhatják. Tudatos vásárlóink döntésükkel - amikor finom, hazai almát választanak - azonban a hazai termelés fenntartását, fejlesztését is támogatják. Ehhez kapcsolódóan is jó hír, hogy a tavalyi termés elegendő mennyiségű és jó minőségű almát hozott a piacra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

magyar

alma

tesco

almatermelés

almatermelők