Itt a titkos fegyver: így csökkentenék az aszálykárokat

MTI   
  Megosztom
Itt a titkos fegyver: így csökkentenék az aszálykárokat

Szakmai országjárásba kezd a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK), hogy átadják a gazdáknak azokat az új ismereteket, amelyekkel hatékonyan lehet csökkenteni az aszálykárokat - mondta a szervezet főigazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Gyuricza Csaba elmondta, teljesen kivédeni nem, de mérsékelni lehet az aszálykárokat például helyes agrártechnikával és alkalmazkodással. Hozzátette, az utóbbi időszakban nem volt arra példa, hogy rögtön a vegetációs időszak elején ilyen súlyos aszály legyen, mint most.

Emlékeztetett, elveszett a kalászos gabona, s azon belül a búza harmada, s a repcét is komoly károk érték. Ugyanakkor a szabadföldi zöldségeknél, mint például a borsónál is veszteség lesz. Összességében 100-200 milliárd forintos veszteségre kell készülni, de egyelőre nem látni, hogy mi lesz a kukoricával, a napraforgóval, s más kultúráknál.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

aszály

mezőgazdaság

kár

kárenyhítés

naik

gazdálkodás

gazdaság

agrár

szárazság