Virágzik a piacos csalás: lecsapott a NAV a luxusban élő bűnözőkre

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Virágzik a piacos csalás: lecsapott a NAV a luxusban élő bűnözőkre

Több mint hatszázmilliós kárt okozott a költségvetésnek egy zöldségkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, amelyet a napokban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte a szervezet Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön.

Mi is beszámoltunk róla, hogy az emberek szeme láttára csomagolják át az importált külföldi gyümölcsöket és zöldségeket. Úgy tűnik, a NAV eredményesen lépett az ügyben, mivel egy egész bűnszervezetre lecsapott.

Hideg-Göblyös Rita tájékoztatása szerint a budapesti és Pest megyei személyekből álló bűnszövetség tagjai paradicsomot és paprikát hoztak be külföldről, a továbbértékesítés után fizetendő áfát pedig hamis belföldi számlákkal csökkentették.

A NAV nyomozói 22 helyszínen tartottak házkutatást. A nyomozók három gyanúsítottat és 24 tanút hallgattak ki. Az elkövetők által okozott kár és a várható bírság biztosítására bankszámlákat zároltak, ingatlanokat, nagy értékű gépkocsikat és készpénzt foglaltak le 542 millió forint értékben. A NAV bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás miatt indított nyomozást, a társaság irányítói vagyonukkal felelnek az elkövetett bűncselekményekért.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csalás

hamisítás

gazdaság

zöldség

gyümölcs

élelmiszer

magyar termék