Itt készültek a magyar édességek: elköltözik a békési üzem

MTI   
  Megosztom
Itt készültek a magyar édességek: elköltözik a békési üzem

Másfél milliárd forintból épít új, hatezer négyzetméteres édesipari üzemet a Prevail Co. Kft., az üzem alapkövét csütörtökön helyezték el Békésen.

Az ünnepség alkalmából Guti László, a húsz éve családi vállalkozásként működő Prevail Co. Kft. egyik tulajdonosa elmondta, hogy korábbi telephelyüket kinőtték, ezért vált szükségessé az új üzem megépítése. A kft. az élelmiszeripari középvállalatok beruházásának támogatása kombinált hiteltermékkel című GINOP pályázaton nyert el több mint 524 millió forint vissza nem térítendő támogatást a fejlesztésre. További mintegy 541 millió forint kedvezményes hitelt is kaptak, a fennmaradó részt saját forrásból biztosították.

A költségekből 1,1 milliárd forint maga az épület, a többiből gépeket és csomagoló berendezéseket vásárolnak. A kft. tavalyi árbevétele elérte a 900 millió forintot, és a tulajdonos arra számít, hogy ha az év végére elkészül az üzem, akkor 1-2 éven belül megközelítik a 2 milliárd forintos árbevételt. A tősgyökeres békési cég 60 embert foglalkoztat, és a pályázatban 15 százalékos létszámbővítést vállalt.

Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője az alapkőletétel előtt azt hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság gerincét, a foglalkoztatottak zömét a kis- és középvállalkozások adják, ezért döntött úgy korábban a kormány, hogy támogatja a fejlesztést.

Izsó Gábor, Békés város polgármestere kiemelte: a város azzal támogatta a fejlesztést, hogy a külterületi ingatlant iparterületté nyilvánította. A létesítendő új csarnokig elvitték a gáz-, víz- és villanyhálózatot, valamint egy bekötőutat is építettek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

édes

édesség

ipar

üzem

gyár

békés

zselé

gumicukor

dianás cukor