Újabb gyárat épít a Terrán: mutatjuk mire költik a kétmilliárdot

MTI   
  Megosztom
Újabb gyárat épít a Terrán: mutatjuk mire költik a kétmilliárdot

A bólyi székhelyű, 100%-os magyar tulajdonban lévő építőipari nagyvállalat Bács-Kiskun megyében, Kunszentmiklós településen kezdi meg legújabb gyáregységének kivitelezését. A közel 2 milliárd forintból megvalósuló beruházás támogatja a régió foglalkoztatásának fejlesztését és a modern, nagymértékben automatizált gyáregység segíti a piaci igények kiszolgálását. A május 7-én tartott ünnepélyes alapkőletételen Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes is tiszteletét tette.

A Terrán Közép-Európa vezető tetőcserép márkája, 100%-os magyar tulajdonban lévő építőipari nagyvállalat, mely többek között a folyamatos innovációnak, előremutató beruházásoknak, határozott értékrendnek köszönhetően stabil szereplője a hazai tetőcserép piacnak. A cég a vásárlói igények még hatékonyabb kiszolgálása érdekében bővíti gyártókapacitását és megkezdte a 2008-ban átadott kunszentmiklósi gyáregység második, közel 3000 m2-es gyártóüzemének kivitelezését, olvasható a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. közleményében.

A magyar építőipar évről-évre növekszik, ezért nagy a kereslet az olyan cégekre, amelyek magas hozzáadott értékű termékekkel és szolgáltatásokkal bírnak.

– jelentette ki Varga Mihály.

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. egy olyan vállalkozás a magyar gazdaságban, amely élenjáró technológiát alkalmazva nemcsak a hazai piacon állja meg a helyét, hanem külföldön is versenyképes, mondta el a pénzügyminiszter.

Felkészülve a hazai és nemzetközi tetőcserép piacokon várható további fellendülésre, az új épületbe automata gyártó gépsor kerül, melynek köszönhetően a gyártókapacitás megduplázódik. Az automatizáltság szintjének növelésével tovább optimalizálható a maximum két műszakos munkavégzés, mellyel a munkatársak számára is még jobban tervezhető munkarendet alakít ki a vállalat.

A beruházással és a kapcsolódó logisztikai szolgáltatásokkal új munkahelyeket teremtünk és még inkább képesek leszünk megfelelni a rohamosan fejlődő építőipar mennyiségi és minőségi elvárásainak.

- mondta Gódi Attila a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalat 261 darab munkahelyet tud megőrizni a beruházásnak köszönhetően, és további 20 munkahelyet teremt. Az alkalmazottak munkakörülményeinek további javítása érdekében az épületben új öltöző, szociális blokk és étkező kerül kialakításra, valamint tovább bővítik a dolgozói parkolót és kerékpártárolókat. A beruházás értéke megközelítőleg 2 milliárd forint, melyből az állami támogatás 483.325.087 forint.

A projekt a GINOP-1.2.1-16-2017-00224 számú, „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése” pályázat keretein belül, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Fotó: Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ingatlan

cserép

ház

támogatás