Megjelent a kéménybér: pénzt kapnak az önkormányzatok a kéményseprésért

Népszava   
  Megosztom
Megjelent a kéménybér: pénzt kapnak az önkormányzatok a kéményseprésért

Néhány százmillió forint állami támogatást kapnak az ingyenes kéményseprésért cserébe azok az önkormányzatok, amelyek még nem adták át a tevékenységet a katasztrófavédelemnek – írja a Népszava.

741,5 millió forint átcsoportosítását rendelte el a kormány a katasztrófavédelem költségvetéséből a helyi önkormányzatok kéményseprési feladatai számára – derül ki a ma este megjelent Magyar Közlönyből. A Népszava értesülései szerint erre az összegre azon kevés helyhatóság pályázhat, amelyek 2016 óta még nem adták át a lakossági kéményseprési feladatokat a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának (BM OKF).

Tekintettel arra, hogy a szabály szerint a helyhatóságoknak a legkésőbb akkor kell átadniuk a tevékenységet a katasztrófavédelemnek, amikor lejár a feladatot eddig ellátó vállalkozóval kötött szerződésük, az ország nagy részén ma már a katasztrófavédelem látja el a – lakosság számára ingyenes – sormunkákat.

Ez alól kivétel Budapest, Fejér és Vas megye és még néhány település. Az összeg nagy részét ismereteink szerint a budapesti Főkétüsz nyerte el: a fővárosi társaságnak így térítik meg az „ingyenes” sormunkákat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kéményseprők

támogatás