Marad a szigor: ennek nem fognak örülni a pálinkát főzők

HelloVidék   
  Megosztom
Marad a szigor: ennek nem fognak örülni a pálinkát főzők

Továbbra sincs egyezség az otthoni pálinkafőzés adómentességéről, noha azzal a tagállamok többsége egyetért - írja közleményében a Pénzügyminisztérium.

A Pénzügyminisztérium (PM) pénteki közleménye szerint Magyarország az egyeztetésen támogatta azt a javaslatot, amely adómentességet biztosít a még el nem döntött éves küszöbértékig mind az otthoni, mind a bérfőzdei előállításra. Az előterjesztést azonban néhány tagállam nem támogatta, így egyelőre ez a szabály nem alkalmazható.

A tárcavezető felidézte, hogy a kormány 2010-ben tette adómentessé a pálinkafőzést, Brüsszel azonban kötelezettségszegési eljárást indított miatta. Magyarország 2015-ben nagyon kedvezményes szabályokat harcolt ki, jelenleg minimális közteher megfizetése mellett lehet otthon pálinkát főzni - tette hozzá.

Varga Mihály elmondta azt is, hogy a tagállamok szakminiszterei a végleges áfa-rendszerre vonatkozó tárgyalások felgyorsításáról is egyeztettek. Az EU-n belüli kereskedelmi szabályok rendszerszintű csalásra adnak lehetőséget, az Európai Bizottság által felvázolt javaslat azonban nem alkalmas ezek kiküszöbölésére, ráadásul a közösségi exportban tevékenykedő vállalkozások adminisztratív és pénzügyi terheit is jelentősen megnövelné. Ezen túlmenően az adott tagállamot megillető áfa-bevételek egy részének beszedését más uniós ország adóhatóságának feladatává tenné, így az országok kiszolgáltatottá válhatnak egymás irányába - hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

pálinka

pálinkafőzés

párlat

készítés

adó