Bővül a hazai traktorflotta: új gépekkel hasíthatnak a magyar gazdák

HelloVidék   
  Megosztom
Bővül a hazai traktorflotta: új gépekkel hasíthatnak a magyar gazdák

Felélénkítheti az agrárgépek piacát és a lízingpiacot, valamint korszerűbb gépparkot hozhat a piaci szereplőknél egy új állami támogatás - közölte a Magyar Lízingszövetség.

Új mezőgazdasági gépek, például traktorok vásárlásához igényelt finanszírozás esetében ugyanis az agrárminisztériumi friss rendelete (15/2019. (IV. 25.)) szerint a kamatok 50 százalékára kérhető támogatás.

Kedvező lehetőséget kapnak az agrárvállalkozások: állami támogatással igénybe vehető lízingfinanszírozással korszerűsíthetik a gépparkjukat egy április végén megjelent agrárminisztériumi rendelet eredményeként.

Új gépek, kedvezményes finanszírozással

A Magyar Lízingszövetség közleményében kiemeli: a jogszabály a feltételeknek megfelelő agrárvállalkozásoknak új gépek, például új traktorok beszerzésére kötött lízingkonstrukcióhoz kaphatnak lízingdíj-támogatást, amely a kamattartalom 50 százalékáig terjedhet. „Kedvező, hogy a Magyar Nemzeti Bank NHP Fix programjában elérhető konstrukciókra is vonatkozik a támogatás. Fontos feltétel, hogy az év végéig megkötött lízingszerződésekhez igényelhető a kamattámogatás.” - emelte ki Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára.

A Magyar Lízingszövetség szerint a minisztériumi rendelet alapján igényelhető támogatás nagyobb mozgásteret nyújt a vállalkozásoknak új agrárgépek, például traktorok beszerzéséhez. Tóth Zoltán elmondta: a lízingcégek arra számítanak, hogy sok agrárvállalkozás éppen az állami támogatás miatt él majd a lízingfinanszírozás lehetőségével és az új gépek segítségével a korábbinál hatékonyabb, versenyképesebb cégekké válhatnak.

Egy eleve stabil részpiacon jöhet élénkülés

A támogatás élénkülést hozhat a mezőgazdasági gépek finanszírozásában, amely egyébként a magyar lízingpiacon belül évek óta az egyik legstabilabb szegmens. 2018-ban az agrárgépek beszerzésére 82 milliárd forintot helyeztek ki a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai, ami éves szinten 14 százalékos emelkedésnek felel meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

trakror

segítség

támogatás

mezőgazdasági gépek