Pályázz és építs: itt érdemes most panziót nyitni

Világgazdaság   
  Megosztom
Pályázz és építs: itt érdemes most panziót nyitni

A Balaton után a Dunakanyar térségére kiírt, 750 millió forintos keretösszegű pályázattal folytatódik a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program keretében indult országos szálláshely-fejlesztés - írja a Világgazdaság.

Kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé nyilvánították a Dunakanyart. A portál szerint, ha panziót szeretnénk építeni ezen a területen, akkor legalább 55 millió, legfeljebb 300 millió forint értékben nyerhető el támogatás a beruházási költség feléig.

Azok számára is igényelhető a pályázat, akiknek szálláshelye tavaly szünetelt, de korábban már üzemelt panzióként. De azok a működő szállodák vagy panziók is jelentkezhetnek a támogatásra, amelyek már legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkeznek.

Azoknak, akik megnyerik a pályázatot, vállalniuk kell, hogy a támogatott beruházást három év alatt, vagyis 2022 végéig befejezik, 360 napon át nyitva tartanak, és megszerzik a három- vagy négycsillagos minősítést.

Pluszpontokat szerezhetnek a pályázók többek között a környékbeli turisztikai szolgáltatók csomagajánlatainak tervezett értékesítésével, ha helyi jelentőségű fejlesztési vonzerőhöz kapcsolódik a beruházás.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. KATTINTS!
  Megosztom

hellovidék

duna

dunakanyar

balaton

panzió

pályázat

szállás